18.9°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Thêta Herfstregatta

Competitieroeiverslag - 30 september 2020 - 21:21 - Door Sacha Olsthoorn

.

Na een hele lange tijd zonder wedstrijden was het dit weekend eindelijk weer zo ver. De compo’s mochten het opnemen tegen de rest van semifanatiek roeiend Nederland. Proteus was dan ook enthousiast en er deden 17 ploegen mee aan de Theta Herfstregatta, verdeeld over twee dagen. Dit hadden er meer kunnen zijn, maar corona hield Solidair en Doe Maar tegen. Ook andere verenigingen hadden last van dit verschijnsel.

De wedstrijd was dit jaar een tweekamp, geroeid over een afstand van 2100 en 250 m. Het was zo geregeld dat elke ploeg één keer het water op ging. Eerst werd dan door het hele ochtend-/ middagblok de 2100 m afgelegd en daarna de 250 m sprint.

Zaterdag
Zaterdagochtend was er maar één Proteus ploeg aanwezig in Eindhoven. Zeuven was de snelste op de 2100m in hun C4+ poule met een tijd van 09:00.5, maar na de 250 m werden ze uiteindelijk derde.

’s Middags roeide PANIEK in de 4+ D1 poule naar een mooie derde plek en haalde MGC de zesde plaats in dezelfde poule. Daarna was het tijd voor twee C4+ velden. Bij H2 werd Het Apparaat netjes vierde. Bij Brak in de bak ging het iets minder lekker. Ze werden tiende van de tien startende ploegen. Aan het eind van de dag was C4+ H3 veld. Hier behaalde Onnorthodox een prachtige tweede plek met de snelste 250 m van de poule met een tijd van 00:45.1. Grande volgde op de derde plek. Flits eindigde hier op de zesde plaats. Over het algemeen was het een dag met mooie resultaten. 

Zondag
Zondag waren de Heren 4+, dubbeltwee’s en Dames C4+ bij Theta om te strijden voor een taart. Op de vroege ochtend eindigden bij 4+ H2 Vitaal en Cruciaal vlak achter elkaar op de 7e en 8e plaats met een split van 1:47.0 en 1:47.1. Bij de Dames 1 C4+ had Pittig met 9:52.6 de snelste 2100 m, maar helaas moesten ze na de sprint genoegen nemen met de tweede plek.

Later op de dag was het tijd voor Raketje om te strijden bij de heren 2x. Ze eindigden uiteindelijk in het midden van het veld op de zesde plek. Daarna mocht SPAM shinen in poule 1 van de H4+. Uiteindelijk belandden zij op plek zes achter EurosLustrumKruithuisSpeedteam2020. Het weekend werd afgesloten met twee C4+ poules. Bij D2 had Exotherm de snelste tijd op beide afstanden van de dames C4+ en sleepte daarmee de eerste taart van het seizoen binnen. Een tijd van 9:38.7 op de 2100 m en een tijd van 0:51.6 op de 250 m resulteerde in een mooie split van 2:00.4. Hocus Focus werd in dezelfde poule zesde. Tot slot waren en bij D3 nog twee hemelsblauwe ploegjes: Pilates Pas en PROWST. PROWST werd mooi vijfde en Pilates Pas eindigde op de 14e plaats. 

De eerste wedstrijd was een succes, vooral omdat deze ‘gewoon’ werd gehouden en we zo aan de rest van roeiend Nederland onze mooiste halen konden laten zien, maar een taart voor Proteus is ook wel leuk meegenomen. Nu maar hopen dat de komende wedstrijden ook door kunnen gaan, zodat we nog meer met onze mooie blauwe pakjes kunnen flaneren.