21°C, 4Bft. Inloggen

Vacature Product Consultant TOPdesk

Business - 17 april 2020 - 13:24 - Door Ewout van der Heijden

Vind jij het leuk om klanten te helpen bij al hun vragen over onze software? Zoek jij graag naar de eenvoudige oplossing in gekoppelde software pakketten? Ben jij klantgericht en schakel jij gemakkelijk tussen verschillende vragen? Wij zijn op zoek naar een dynamische Product Consultant!

Lieve leden,

TOPdesk is op zoek naar een product consultant voor +32 uur per week. Vandaar deze vacature!

Wat ga jij doen als Product Consultant?
Puzzelen met software, kennis en informatie! Dagelijks spreek jij klanten die Support bellen over hun gebruik van de TOPdesk-software, van de CEO tot de applicatiebeheerder. Jij kunt je voorstellen dat de vragen die de CEO over ons product heeft, anders zijn dan die van de toch al zeer gespecialiseerde applicatiebeheerder. Weet jij niet meteen het antwoord? Daar schrik jij niet van terug. Je weet handig de vraag áchter de vraag te ontdekken, waardoor je uiteindelijk gemakkelijk naar oplossingen zoekt.

De vraag achter de vraag, wat betekent dat? Een voorbeeld: een klant belt jou voor een overzicht van alle meldingen met ‘criteria x’. Jij kunt natuurlijk samen met de klant dit overzicht maken, maar als Product Consultant ben jij ook benieuwd waarom dit overzicht nodig is. Komt deze melding vaak voor? In dit geval: nee. De klant wil eigenlijk een overzicht van ‘criteria x’-meldingenom een speciale actie uit te voeren wanneer deze schaarse meldingen binnenkomen. De oplossing? Niet per se een overzicht van ‘criteria x’-meldingen, maar juist het automatisch doorschakelen van de meldingen zodat de juiste personen de juiste actie kunnen uitvoeren! De vraag achter de vraag achterhalen en klanten écht verder helpen is voor jou het leukste wat er is. En maakt jou de perfecte Product Consultant die elke klant wenst: een tijdbesparende, praktische adviseur.

Door de vele vragen die jij op je afgevuurd krijgt, leer jij de klanten steeds beter kennen. Met die nieuwe kennis neem jij razendsnel een adviserende rol aan bij jouw Business Unit. Klanten bellen jou om wijzer te worden, maar jij bent ook vraagbaak voor collega’s wanneer er vragen zijn over de mogelijkheden van de software. Jij helpt deze klanten én vindt het daarnaast belangrijk om een stap verder mee te denken. Hoe kan deze organisatie TOPdesk nog beter inzetten? Welke dienst of opleiding kan ze helpen? Jouw brein staat nooit stil en zoekt continu nieuwe verbanden en oplossingen.

Waar kom je terecht?
In een van de vier Supportteams! Een Supportteam bestaat uit ongeveer 15 collega’s die dagelijks met dezelfde vraagstukken bezig zijn als jij. Perfect als jij eens een lastige vraag tegen een collega aan wil houden, of andersom. Jouw Supportteam is daarnaast onderdeel van één of twee Business Units. Tot slot werk jij ook nauw samen met supportcollega’s van over de hele wereld voor een 24/5 service aan TOPdesk-klanten. Een belletje met Sao Paulo? Of even sparren met een collega in Florida? Jij beweegt je gemakkelijk tussen de internationale collega’s.

En dat allemaal vanuit jouw thuiskantoor! Want op dit moment werken we bij TOPdesk allemaal thuis. Gelukkig hebben we afgelopen jaar al ontzettend veel ervaring opgedaan met het virtuele inwerken. Jij krijgt alle middelen die je nodig hebt om jouw thuiskantoor in te richten van TOPdesk. Daarnaast organiseren we regelmatig online events zodat jij kennis kunt maken met de informele cultuur. Zodra het weer kan zal jouw basis ons hoofdkantoor in Delft zijn.

Ben jij onze nieuwe, dynamische Product Consultant?


 • Je bent hbo/wo afgestudeerd.

 • Je bent op zoek naar een junior- of mediorfunctie.

 • Je bent zeer analytisch en oplossingsgericht.

 • Je hebt affiniteit met IT.

 • Je bent communicatief sterk in zowel Nederlands als Engels.

 • Je bent klantgericht.


Waar doe je het voor?

 • Een ongekend goede werksfeer.

 • Leuke, uitdagende klanten.

 • Je bent nooit uitgeleerd, we ontwikkelen constant.

 • Je bent veel telefonisch in gesprek, praat, luistert, puzzelt en samenwerkt.

 • Je hebt (internationale) ontwikkelingsmogelijkheden.

 • De groei in het salaris is afhankelijk van individuele doorgroeipaden.

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Je mag helemaal jezelf zijn.

 • Je wordt een expert.

 • Je staat er nooit alleen voor! We supporten elkaar ook (We zijn niet voor niets de Supportafdeling.)


Solliciteren?
Enthousiast geworden? Stuur dan je motivatiebrief en cv naar ons toe via het sollicitatieformulier.

Tips voor je brief? We vinden het belangrijk dat je klantgericht en verbeteringsgericht bent. Daarnaast zal één van je uitdagingen als Product Consultant zijn om collega’s en klanten mee te nemen in je overtuiging. We horen daarom graag, aan de hand van een voorbeeld, wat deze competenties voor jou betekenen. We zijn natuurlijk ook benieuwd waarom je op precies deze functie reageert en waarom je graag bij TOPdesk wilt werken.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Berend van Liemt via 015 270 0900.