18.9°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Tweede Onderlinge

Competitieroeiverslag - 11 maart 2020 - 12:00 - Door Bob van Daal

Afgelopen zaterdag vond voor de eerste keer in drie jaar weer de tweede onderlinge plaats. Waar het bij de eerste onderlinge nog voornamelijk ging over de “sjaarsus snoekos”, durfde menig coach en worstje ditmaal stilletjes te hopen op een goede, maar vooral snoekloze afloop. De race vond plaats tussen de Nieuwe Haven en de Beuk, over een afstand van 800 meter.

En alhoewel er zeker nog enkele memorabele snoekjes tussen zaten, konden alle toeschouwers op het balkon al snel constateren dat de tweede onderlinge voor de visfanaten toch echt een stuk minder interessant is dan de eerste van haar soort.

In het dames C4+ veld stond de top drie bestaande uit de Top C4+ HECTOR, Exotherm en Pittig na het tweede blok al vast. De uiteindelijke finale tussen HECTOR en Exotherm was gerust bloedstollend te noemen, tot op de allerlaatste meters lagen beide ploegen boeg aan boeg. Maar waar HECTOR bij de KEK nog aan het langste eind trok, wist Exotherm zich met een scherpe eindtijd van 03:27.4 als eerste over de finishlijn te werken. 

Bij de heren was het eveneens spannend. Hoge verwachtingen waren er van VOLUME en de lichte Top C4+ Ditleqt, welke een week eerder op de Gyas Hunze respectievelijk een derde en tweede plek hadden behaald. De zware Top C4+ Doorgesnoekt die er met de winst in de KEK vandoor was gegaan mocht echter ook niet worden onderschat. Nadat de blokken waren gevaren stond Doorgesnoekt fier bovenaan met een tijd van 03:00.5. Ditleqt volgde op de tweede plaats met 03:05.4 , op de voet gevolgd door Wi(n)t Goud. In de uiteindelijke finale wist de lichte Top C4+ Ditleqt haar zware tegenhanger met enige marge achter zich te laten.

Met een lichtelijk gesloopte Delirium, een winnende lichte Top C4+, een paar prachtige snoeken (check de foto’s van de paparazzi) en een mooie race in het damesveld was de Tweede Onderlinge zeker weer een succes. Next up: de HOT, en de verwachtingen zijn hoog!