19.3°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Gyas-Hunze race

Competitieroeiverslag - 09 maart 2020 - 21:20 - Door Sofie Rosenberg

Vorig weekend werd de Gyas Hunze race gevaren. Er stonden punten op het spel voor de ploegen die startten in de clubquadruple- en vlietbokaal. Voor de andere ploegen was het een fijne oefenwedstrijd voordat het echte geweld zou beginnen. Het leek erop dat de wind zich gedeisd zou houden en iedereen reisden af naar het verre Noorden voor de wedstrijd.

Op zaterdagochtend in de eerste twee heats startten de heren viermetten met de 2.5 kilometer. BADBEER noteerde de snelste tijd voor Proteus in poule 1 en werd met een tijd van 10:03.4 vijfde. SPAM was de snelste van poule 2 met een tijd van 10:15.6!

In Head 3 was het de beurt aan de D(CL4)*en. DCL4* SPAR liet zien hard getraind te hebben en om te kunnen gaan met de wind die toch wel aanwezig was en roeide naar een tijd van 10:05.9. SPAR eindigde hiermee, ondanks een onterechte tijdstraf, op de eerste plek met ruim 15 seconden voorsprong op de nummer 2!

In heat 4 roeiden de HCL8+, D4+en uit poule 1 en de HOnerv C4+. CRUCIAAL, die zich vanaf vorige week HCL8+ 2020 der Proteus-Eretes mag noemen, roeide naar de derde plek. Door file bij het vlot kon niet iedereen op tijd het water op en werd MBMB tijdens het oproeien weer teruggestuurd. Eerdergenoemde ploeg. D4+ Verticaal kon wel gewoon starten en eindigde in de middenmoot van poule 1. HOnerv C4+ Ditleqt werd tweede, gevolgd door VOLUME die in heat 5 de derde tijd neerzette.

In heat 5 was het verder nog de beurt aan de HCL4*en, en de D4+en uit poule 2. Het HCL4* veld is weer terug van weggeweest en daar maakten een aantal Proteus ploegen gretig gebruik van. In een veld van 7, startten 3 Proteus ploegen waarbij ‘Steen Papier Dubbelbier’ als hoogste eindigde en tweede werd. In poule 2 van het D4+ veld stonden 5 ploegen namens Proteus ingeschreven. Sho(r)t werd eerste! De vijfde heat verliep verder volkomen chaotisch. De wedstrijdleiding besloot tijdens de wedstrijd de rest van het blok af te lasten door de wind, waardoor een aantal ploegen aan moesten leggen bij de Hunze en niet meer mochten starten.

De wind werd alleen maar erger en gooide roet in het eten voor alle ploegen die in heat 6 moesten starten. Ook de gehele zondag werd afgelast… Hierdoor kon er wel hard gepartyd worden op zaterdag door alle ploegen én ging Proteus naar huis met drie (figuurlijke) taarten, gewonnen door SPAR, SPAM en Sho(r)t. Een exstro in SPAR was teleurgesteld met de (figuurlijke) taart en door hen werd het centrum nog opgezocht voor echte taart!

Fotocredits: Fotocie Gyas