18.9°C, 3Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Gyas Hunze

Competitieroeiverslag - 27 februari 2020 - 12:04 - Door Susan Potters

Aankomend weekend zal (als de wind geen roet in het eten gooit) de 42e Gyas Hunze race door comporoeiend Nederland bezocht worden. De wedstrijd begint voor alle ploegen op zaterdag met een 2.5 km race, waarna iedereen Groningen onveilig zal maken tot in de late uurtjes. Om hierna zondag weer fris en fruitig de 420 m sprint te starten.

Voor Proteus zullen er op de zaterdag enkele ploegen meer starten dan op de zondag. Kandidaats Heerenclubacht Cruciaal zal alvast een voorproefje nemen op de rest van het seizoen in het 8+ veld. Wedstrijdervaring die hun later vast goed van pas zal komen! Daarnaast zal Noottella de 2.5 km afleggen in het dubbelvieren veld, tegen 5 tegenstanders en zullen de mannen van het bestuur het opnemen tegen een combi van Pelargos en Asopos bestuur in een C4+. 

Verder zullen de meeste ploegen op de zaterdag én zondag starten, met 22 Proteus inschrijvingen. Drie worstjes ploegen zullen strijden in het C4+ veld, namelijk Ditleqt, Volume en Wi(n)t Goud. Hierna zal het de beurt zijn aan de dubbelvieren, voor de mannen een vrij nieuw nummer. Impressionant, Steen Papier Dubbelbier en Ambivalent zullen Proteus vertegenwoordigen in het herenveld, SPAR en BLUF in het damesveld.
Tenslotte de viermet velden, waar een zeer groot aantal ploegen aan meedoen. Verticaal, Paniek, MBMB, Kapot, Xplosief, Sho(r)t, SiROWp, en Complex maken samen een kwart van het hele veld. Grote kans dat een van deze ploegen misschien wel een lekker taartje mee naar huis neemt dus! Voor de heren zullen Badbeer, OntRoerd, SPAM, De Stoomboot, Tempo 80 Linkerbaan en Vitaal aan de start verschijnen, dus ook hier vee