18°C, 3Bft. Inloggen

Voorbeschouwing WinterWedstrijden

Wedstrijdroeiverslag - 13 februari 2020 - 16:01 - Door Sija van den Beukel

Wind of geen wind, we kunnen de WW in elk geval voorbeschouwen.

Zaterdag
Blok 1
Op de zaterdag kunnen de eerstejaarsachten en -vieren punten halen voor het klassement. DEj 8+ bijten het spits af om 10.00 en zullen strijden om de knikkers. Op de NKIR hebben de dames bewezen dat ze kunnen ergoën. Nu rest de vraag of ze ook samen kunnen roeien. Volgens de coaches zijn in Brugge de nodige stappen gezet. De eerstejaarsdames zijn er klaar voor. De grootste opponent is waarschijnlijk het rood van onze noorderburen. Laga heeft voldoende jeugdroeiers in de boot en ook een trainingskamp achter de rug. Maar streep ook het Bordeaux rood van 020 niet weg. Nereus zal echter nog een flink tandje moeten bijspijkeren in techniek. Geen van de acht 18-jarige dames heeft namelijk voor september in de boot gezeten. Deze roeiervaring hebben de Proteusdames wel te bieden, onder andere bij slag Marije IJpma en boeg Anouk Brandwijk, winnaars van de Clubacht bokaal vorig jaar. Daarna volgt de DEj4+, een Laga/Proteus combinatie met Rintati Roza. Roza heeft daarvoor de afgelopen week bij de Lagaaiers getraind.

Als alles meezit met zieken en blessures zullen we meemaken of de LDEj4* opgewassen zijn tegen de concurrentie. In het Dames Gevorderde Skiff veld starten Ingmar Visser en Veerle Koot. Zonder Bente Boonstra in zicht, en als Visser haar armen blijft strekken is het wellicht eens tijd voor haar om te shinen. Het Lichte Dames Gevorderde Skiff veld start Lisa Keurentjes. De concurrentie zal pittig zijn. In het Dames Beginner Skiff veld vinden wij Jill Oudshoorn en Annelouk van Mierlo. Deze meiden zijn erg aan elkaar gewaagd, Oudshoorn excelleert op de ergometer, Van Mierlo in de boot. Bij de laatste krachtmeting tussen de dames in de skiff in kwam Oudshoorn al een stap dichter in de buurt van Van Mierlo.

De eerstejaarsdames zijn er klaar voor.

Blok 2
Om 13.15 is het tijd voor de LEj8+ met slag Yvo van Rutten. Op de NKIR zijn ze als 4de geëindigd maar dat zegt natuurlijk niets. Deze heren zullen gaan roeien op karakter en gaan het hebben van tempo tikken. De Ej4+, het viertje van zwaar zal vervolgens de Schie overvaren. Deze jongens hebben veel geleerd in de 4+, dus door een goede techniek kan er veel goeds gebeuren. Toch zijn ze relatief nog onervaren dus tegenover Laga of Pelargos kunnen ze het moeilijk krijgen.

Na een aantal velden zonder Proteus zijn de Heren Gevorderde Skiff aan de beurt, Niek van der Grift, Friso Dam en Stefan van den Toorn zullen hier starten.
Gevolgd door de Lichte Heren Gevorderde Skiff, met Lucas Kluiters, Tom van der Sande en Hidde Hereijgers. Zij zullen het op moeten nemen tegen een legertje snelleplangabois, blikhoeren en skiffautisten. Waar meer kansen liggen is in het Heren Beginner Skiff veld met Nils van der Ent die zijn skiff carrière begon in Sevilla. In de LHB1x start Daan Doelman. Als Doelman door drie keert en de boot soepeltjes laat lopen, maakt deze bicep boy een goede kans om te blikken.
Als Doelman door drie keert maakt hij een goede kans om te blikken.

Blok 3
Om 16.30 komt het geweld van Eerstejaarszwaar voorbijgeraasd, doelend op de top 6. In Brugge is de nodige basis gelegd om hier op eigen water een mooie race neer te kunnen zetten.
In het Heren Gevorderde vier-met veld starten twee boten van Proteus. Op slag van Proteus 1 zit Gilles Deiters en op slag van Proteus 2 Martijn van Woensel. Op de test in Sevilla was Phocas beide boten nog te snel af, de rangorde tussen beide Proteusboten is nog geen uitgemaakte zaak. In het Lichte Heren Gevorderde vier-met veld start slag Roel de Vocht in Die Blaauwe Schuyte gestuurd door Anouk van Leeuwen. Na wat opstellingswisselingen, mixcombinaties en blessures in Sevilla zijn de lichte boys back on track.

Zondag

Blok 4
Op de zondag, waar niemand nog vanuit gaat, starten om 12.30 de Lichte Heren Beginner Dubbeltwee met Jeroen Vermeulen & Cees Jol, en Daan Doelman & Pieter Jongepier. Deze boten zijn zowel aan elkaar als aan de rest van het veld gewaagd dus dat belooft een mooie race te worden. De tweeling Meijssen stapt samen in de Twee Zonder, en nemen het op tegen Maarten Enthoven & Sander Hazelaar en de rest van het veld. Tot slot combineert Lisa Keurentjes met Orca in de Gevorderde Dubbeltwee.

Blok 5
Om 15.30 start het Heren Elite Acht veld. Proteus en Laga hebben bij uitzondering de handen ineengeslagen en gezamenlijk voor vijf achten gezorgd. Skadi, Njord en Orca sluiten daarbij aan.
Alle eerstejaars zullen een extra baantje peddelen vandaag, met als nieuwe combinatie de instapboot met slag Rintati Roza, Merel Bouma, Esther Menken en Triton. Jill Oudshoorn en Annelouk van Mierlo starten in de Wisselwerking, een kleine downgrade na de gezellige ontmoeting met Luuk Adema in Sevilla. Stefan van der Toorn start de Heren Gevorderde skiff, een veld met vier inschrijvingen. Tot slot, in het veteranenveld start Rob van Buuren die het opneemt tegen drie onbekende skiffeurs en Leonoor Portengen, die helaas maar één tegenstander heeft, ene Ellen van Vlaanderen.