18.1°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing NKIR

Wedstrijdroeiverslag - 13 december 2019 - 14:15 - Door Philippe van Mastrigt

De enige echte nabeschouwing van de tofste, beste en leukste ergometer wedstrijd in Nederland: het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien! Sit ready. Attention. Read!

Afgelopen zaterdag 7 december was het weer feest in de sporthallen zuid. Roeiend nederland mocht zich weer bewijzen hoe goed er ketting getrokken kon worden. Met de mooie beelden uitgezonden door onze Live Video Commissie en de nieuwste youtube snufjes was alles voor iedereen nauw te volgen. De dag begon met het Heren elite veld waarin Niek van der Grift tweede is geworden met een tijd van 6:06.7. Stefan van der Toorn werd vijfde met een tijd van 6:07.5. In het Dames elite veld is Ellen Hogerwerf elfde geworden met een tijd van 6:49.5. In het Lichte heren elite veld is Lucas Kluiters geëindigd met een tijd van 6:35.0. Naast dat de mooie afstand van 2000 meter werd afgelegd, waren er ook deelnemers die het kleine broertje aflegde: de 1000 meter. Zoals bijvoorbeeld in het Dames club-4-veld waar Proteus een vijfde plek heeft behaald. Ook het Heren club-4-veld heeft de duizend verslagen, hierbij heeft Proteus een zevende plek bemachtigd. Dan weer terug naar de 2000 meter waarin onder andere Jill Oudshoorn in het Dames gevorderde veld heeft deelgenomen. Hierbij is zij vijfde geworden met een tijd van 7:10.3. Een half uurtje later was het aan de heren in het gevorderde veld. Hierin heeft Proteus twee maal de top vijf bereikt: Maarten Enthoven een tweede plek met 6:06.8 en Nils van der Ent vierde met een tijd van 6:08.3. In de middag mochten ploegen gezamenlijk de 2000 meter van hun klokje trappen. Dat noemen ze solidair sterven! Hier heeft Proteus in het Heren Club-8-veld een vierde plek behaald met een tijd van 6:55.4. Over het resultaat is enige commotie of dit een clubrecord zou zijn, dit naar aanleiding van de tijd van de TaNKIR deelname. Tussen het team-races waren er ook nog solo-race Proteërs zoals bijvoorbeeld In het Lichte dames SB veld, waar Lisa Keurentjes derde geworden is met een tijd van 7:28.0. Tom van der Sande is vierde geworden in het Lichte heren SB veld met een tijd van 6.28.6. Dan de viertjes! Hier heeft Proteus geblikt in het Dames 4 veld met een tijd van 7:36.5. In het Heren 4 veld is Proteus derde geworden met een tijd van 6:47.5. In het Lichte dames 4 veld is Proteus dertiende geworden met een tijd van 8:05.1. Dan de achterlijke variant, de 2K met z’n achten. Voor de lichte heren 8 is het een derde plek geworden met een tijd van 6:55.5 waarbij het erg spannend was tussen Laga en Nereus die uiteindelijk beiden geblikt hebben met dezelfde tijd. De dames 8 heeft naast de snelle vier van de dames ook erg goed gepresteerd met uiteindelijk een tweede plek en een tijd van 7.25.8; een heus Proteus record! Naast dit record hebben ook de zware 8 een record neergezet. Met een tijd van 6:32.9 zijn zij vierde geworden.


Na al deze zeer sterke krachtige halen en ultieme focus, zijn vele stervende zwanen gespot bij verenigingen. Voor Proteus was het een succesvolle wedstrijd, waarbij de grenzen zijn opgezocht. Voor de eerstejaars was ook dit evenement een belangrijk punt. Zo mocht iedereen zich bewijzen dat zij krachtig genoeg zijn voor wedstrijdroeien. Aankomende dinsdag 17 december zal de bekendmaking plaatsvinden. Mocht je er niet bij zijn, ook het nieuwe venster zal alle nieuwtjes omvatten!