19.2°C, 3Bft. Inloggen

Voorbeschouwing NKIR

Wedstrijdroeiverslag - 05 december 2019 - 22:53 - Door Susan Potters

Pam, Pam Pam Pam, Pam Pam Pam, Pam Pam Pam. Eye of the tiger. Bloedstollend gejuich. Stervende zwanen. Keiharde 2 kilometer tijden.

Dit weekend zal de jaarlijkse 2k kettingtrek wedstrijd, aka de NKIR, weer plaatsvinden in de Amsterdamse sporthallen. Voor de selectielopers het laatste moment om de coaches te overtuigen, voor de middengroepers het moment om hun 2k tijd aan te scherpen.

Eerstejaars
Allereerst de damesselectie acht: gefluister in de wandelgangen van Proteus dat het record verbroken kan gaan worden, want deze meiden kunnen ergometeren als beesten. Maar niet hopen natuurlijk. Daarnaast starten er ook nog twee viertjes voor de dames, hierbij valt MGD Sija in bij een van de bootjes. De lichte dames vier is terug van lang weggeweest, voor het eerst in lange tijd doet Proteus weer mee in dit veld!
Daarnaast zullen de lichte heren in twee achten gaan starten, terwijl de zware mannen in het achten en vieren veld starten. Ook rondom zwaar gaan de geruchten dat het record wel eens verbroken zou kunnen gaan worden. Als iedereen maar z’n streef haalt…

Middengroepen
Een heel scala aan middengroepers zal deze wedstrijd ook gaan starten. Eigenlijk teveel om allemaal op te noemen, dus daarom alleen even de hoogtepuntjes op een rij. Ellen Hogerwerf zal haar bondskwaliteiten laten zien in het Dames Elite veld. Ingmar zal in het DSB veld starten en proberen hoge ogen te gooien, net als Annelouk en Jill in het DG veld.

Van Middengroep Mannen zullen Niek en Stefan in het Heren Elite veld starten en Lucas in het Lichte Heren Elite veld. Verder start Ries nog in het HSB veld, en de rest van MGM in een gevorderde veld.

Club
Dit jaar is het voor de tweede keer dat clubachten geschakeld zullen starten met zijn achten, net zoals in het eerstejaars veld en ondertussen is dit al een populair veld geworden! Zo ook voor onze hopende clubachten, die beide zullen starten. Daarnaast starten er ook nog een paar meiden van Chaos in het clubvieren veld (hier hoeft maar 1000m geroeid te worden) en starten er ook nog twee herenploegen in het clubveld.

Het belooft weer een mooi weekend te worden, met misschien wel een heleboel nieuwe verenigingsrecords. Mocht je nou geen zin hebben om af te reizen naar Amsterdam, dan heb je geluk! Er is namelijk ook een livestream. Na de NKIR zal het dan weer tijd zijn voor het jaarlijkse compokerstdiner!