18.9°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Hel van het Noorden

Wedstrijdroeiverslag - 28 november 2019 - 20:49 - Door Sofie Rosenberg

Afgelopen zondag vond de 42ste Hel van het Noorden plaats. Waar het weer voorgaande jaren nog weleens flink onstuimig kon zijn, was het dit jaar goed vertoeven op het Eemskanaal: weinig wind en zelfs een lekker zonnetje. Tegen het weer hoefde er niet gestreden te worden, restten er nog een afstand van 6 kilometer en een goede lijst met tegenstanders. ‘De Hel’ is ieder jaar een goed moment om als aanstormend talent te laten zien wat je in je hebt en hoe hard je kan gaan in de kleine nummers.

De mannen tweezonders trapten de dag af om 10u in de eerste heat. Sander & Vosse en Ries met Wouter van Laga startten in het HSB2- veld (Heren onder 23 jaar) en Nils & Friso, Matthijs & Ruben en semi lichte pikken Chris & Jarem startten in het H2- veld. Nils & Friso behaalden de hoogste notering van Proteus, zij werden negende. Hoewel je je wel in een SB veld kan inschrijven, worden alle eindtijden op een hoop gegooid en zijn er geen aparte lijstjes voor SB en niét SB. Niet heel erg ver daarachter volgden dus Ries & Wouter en daarna Sander & Vosse op een elfde en twaalfde plek. Het verschil tussen hen was slechts 0.9 sec. Matthijs & Ruben en Chris & Jarem eindigde als 20e en 22e.
In het zelfde blok startten de damesskiffjes van Proteus. Amber startte in het D1x veld, Ingmar, Annelouk en Jill startten in het DSB1x veld en Lisa in het LDSB1x veld. Amber en Ingmar roeiden zich precies in de middenmoot en werden negentiende en twintigste op 0.2 sec van elkaar. Annelouk en Jill, die dit jaar voor het eerst de skiff pakten, eindigden op een 32e en 34e plek. Lisa roeide als enige proteus dame in het lichte dames veld en noteerde een keurige achtste plek.

In de tweede heat vertegenwoordigden Stefan en Niek Proteus in het H1x veld en Joram in het HSB1x veld. Stefan eindigde achter toptalent Obbe Tibben en langebaan specialist Lennart van Lierop van SkØll als derde, een prima notering! Niek eindigde daar niet heel ver achter en werd zevende. Joram werd twintigste en eindigde hiermee in de grote middenmoot. Tot slot volgden nog een aantal lichte pikken; Hidde, Jeroen en Daan in het LHSB1x veld en Roel en Lucas in het LH1x veld. Hidde eindigde als snelste Proteëer in dit veld en werd elfde. Daan, Roel en Lucas eindigden niet ver van elkaar in de middenmoot als 21, 22 en 25e. Jeroen eindigde hier wat achter en werd 35e.