8.2°C, 3Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Hel van het Noorden

Wedstrijdroeiverslag - 21 november 2019 - 20:02 - Door Samuel Hartman

Dit weekend op zondag vindt de 42ste Hel van het Noorden in Groningen plaats. De wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd in 1975 op het Starckenborghkanaal als timetrial door de G.S.R. Aegir. Enkele jaren later werd de wedstrijd opgenomen door de KNRB. Vanaf 1988 wordt de wedstrijd gehouden op het Eemskanaal. De Hel van het Noorden is een toepasselijke naam als je het bedenkt dat de wedstrijd een 6 kilometer lange achtervolgingsrace voor skiffs en tweezonders is, na 10 kilometer opgeroeid te hebben. Maar goed, dat is waar je voor tekent als wedstro. Het geeft perspectief en uitdaging!

De vier tweezonders van Proteus met op slag Matthijs Torsij, Nils van der Ent en Chris van der Hoorn en Sander Hazelaar en een combiboot (Laga en Proteus) bijten de spits af van de eerste heat en kunnen inwegen om 7 uur ‘s ochtends. Zij worden zes minuten later opgevolgd door de lichte heren tweezonders om 10:06 uur. Amber Stienstra is de enige proteër in het Dames Skiffveld en start vanaf 10:16 uur. Zij wordt gevolgd door drie Proteus Ploegen in het Dames Senioren B Skiff veld. Lisa Keurentjes is de laatste skiffeuse van Proteus die zal roeien in het licht veld. 

De tweede heat gaat om 14:15 uur van start met de heren skiffeurs. Stefan van den Toorn en Niek van der Grift vertegenwoordigen Proteus. In het lichte heren skiff veld starten Roel de Vocht en Lucas Kluiters om 14:29 uur. Voor ons wordt de dag afgesloten door Hidde Hereijgers, Daan Doelman en Jeroen Vermeulen in het Senioren B veld. 

Onze wedstro’s hebben natuurlijk aanmoediging nodig tijdens deze barre wedstrijd.
Twijfel daarom niet onze wedstro’s te vergezellen naar het hoge noorden dit weekend opdat het Allééé Proteus!! luid zal klinken over het koude water!