18.5°C, 3Bft. Inloggen

Multibeschouwing Argo Slot, Korte Vliet en Baselhead

Competitieroeiverslag - 13 november 2019 - 21:33 - Door Susan Potters

Met een lekker druk programma deze keer een multivlaai multibeschouwing van groots formaat. Allereerst over de Argo Najaars Slot: maarliefst 18 ploegen waren afgereid naar het verre Wageningen om daar tussen de koetjes, kalfjes en keerboeien een wedstrijd te roeien. Deze wedstrijd bestond uit een 1000m en 500m en was de allerlaatse van de Najaarsbokaal.

In het Heren 1 veld startten Compensatie, De Vovernaedsche 4 en Badbeer. Allen erg aan elkaar gewaagd eindigden ze op een 4e, 5e en 7e plek. In de Heren 2 poule deden SPAM en CoolBest mee, en heeft SPAM op deze laatste najaarswedstrijd nog een lekker taartje mee naar huis genomen. Strak en Ansel deden mee in het D2x veld, helaas bleek de tegenstand toch erg sterk en kwamen ze op de 8e en 9e plek terecht.  

Op zondag werden de echte resultaten geboekt: (B)roeikas(t)effect pakte voor de honderdste keer de winst, waardoor ze de Najaarsbokaal wonnen! Prachtig werk. In het D4* veld deden ook Nootella en Doe Maar mee, die op een keurige 3e en 4e plek eindigden. Two and a Tall Man, werd weer overduidelijk eerste en zo mochten ook zij de Najaarsbokaal in ontvangst nemen! Tenslotte deden er ook een heleboel D4+’en mee: OJC Toevallig, MBMB, SiROWp en Kapot. Zie grepen helaas allemaal net naast de winst. 

En dan nu het volgende item op de agenda: de Korte Vlietwedstrijden! De huidige Damesclubacht en de BHAK Damesclubacht zullen beide 4,7 prachtige kilometers afleggen op het Leidse roeiwater. De ene boot wat frisser en minder brak dan de ander, zullen ze het beide opnemen tegen wat burgerbootjes, de Asopos selectieachten, maar vooral tegen elkaar! 

Tenslotte de Baselhead: een paar van onze RTC roeiers zullen hun koffers pakken naar Zwitserland om daar een rond keerboei te doen. Met onze mooiste en duurste 8 #RIP. De uitverkorenen zijn Annelouk en Ingmar in de damesacht en Niek en Ries in de mannenacht. Veel succes gewenst!