12.5°C, 5Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Novembervieren

Wedstrijdroeiverslag - 02 november 2019 - 13:30 - Door Coen Jansen

2 + 2 = 4. Big shaq zag het al aankomen. De jubileumeditie van de Novembervieren van morgen zal weer plaatsvinden op de Amstel en onze DSR is uiteraard van de partij.

Net 2 weken na de Tromp stort wedstrijdroeiend en comporoeiend Nederland zich op andere uitdagingen. Met een aantal andere bootjes en andere opstellingen liggen kansen anders. Vandaar een bescheiden voorbeschouwing. Om 10:30 het verlossende startschot voor de MGD om de te komen 4 kilometer op te vreten. Welgeteld twee viermetjes komen er op het water, waarvan de eerst startende ploeg oude bekende Zaïda aan boord heeft. 

Blok 2 huist de “zware” dubbelvier van MGM met Chris op slag in het HG4* veld waar zij in hetzelfde veld starten als de Niels van der Zwan met als roeiers Stefan & friends. Zij worden gevolgd door het lichtere equivalent van MGM roeiers in een 4* namelijk de boot met Daan op slag in het LHG4* veld.

Een blok later zijn de HG4+jes aan de beurt. Een veld van jonge honden en ouwe rotten. Chiel, Martijn, Tim en Gilles draaien de duimschroeven aan over het met bruggen overdekte roeiwater. Mathijs, Ruben, Kjell en Vosse doen dit evenzo. En waar ook zeker vele ogen naar uit gaan is de vier met Friso, Niek, Nils en Ries.

Tot slot de DCl4* waar Natuurlijk haar rentree maakt in klassiek nummer. Zelfs stuur en tevens vice-voorzitter Ewout is van de partij. Concurrentie komt van het (B)roeikast(t)effect die op de Asopos Najaars al een taartje achter de kiezen hebben.