18.9°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Asopos Najaars

Competitieroeiverslag - 02 november 2019 - 09:25 - Door Susan Potters

De aftrap, het officieuze begin, dit weekend was het weer zover. 2019-2020 roeiend Nederland zet haar stempel in de geschiedenis en daarmee ook Proteus-Eretes. Met 63 ingeschreven ploegen toch een van de meest aanwezige verenigingen op de wedstrijd. Door weer en wind staan we daar weer, klaar om te beuken, punten te roken als peuken, een gladde overwinning tegemoet, zonder kreuken.

Worstjes, Sapjes, Nootjes, Doosjes, en nog zo veel meer jongens en meisjes reisden het voorbije weekend af naar Amsterdam om de bosbaan Hemelschblauw te kleuren en zoals gewoonlijk legden we een paar pareltjes neer.  

Zo begeleidden de damesslagen Laura de Vries en Thirza Feenstra hun boten in het dames ervaren 4+ veld naar een welverdiende vierde en vijfde plek in de A-finale. Bij de 4 zonder leidde Romy Zwetsloot haar schip wel met moed en kracht naar de overwinning en wonnen zij er een mooi prijsje voor Proteus bij dit seizoen. Onder het gezag Martiene Ubbens ging de selectie 8 dan weer in de A-finale voor een mooi bronzen trofee. De dames selectie 4* ging daar een plekje onder met een vierde plek onder leiding van Nadine Tiessen, Charlotte Stokman ging daar mooi twee plaatsen onder in dezelfde categorie. Grapefruit haalde dan weer een mooie derde plek binnen onder toeziend oog van Hannah Bervoets. 

Bij het andere geslacht ging het weer anders, andere hormonen, andere overwinningen. Bart van Vliet haalde gewoon goud binnen met een pracht van een eerste plaats in het heren 2x veld. Lars Janssen begeleidde de selectie 8 dan weer naar zilver, wat ook goud waard is eigenlijk. Ze zetten beiden alleszins hun stempel in de geschiedenis van Asopos in 2019de jaar. De heren 4 zonder haalde ook het de edele eerste plek binnen, Gerald van Geugten kunnen we daar als slag van zijn boot voor bedanken, en de rest van de ploeg natuurlijk ook. Bij de worstjes was het ook lekker prijs. Jim Wijnegaarde haalde met zijn boot in de A-finale en wist een verdiende tweede plek binnen te harken, Siebe Taal deed het met een vierde plek ook niet slecht. Vincent Kuijs klingelde ook even aan de zilveren bel met een tweede plek in de A-finale van de heren 2x, op zijn hielen Iwan Hoogenboom en zijn ploegje met een net naast de podium gegrepen vierde plek. Als slag van de o zo mooie Proteus heren 8 haalde we met Jasper Boogers nogmaals goud. 

Met een medaillekast gelijkend op die van China na de Olympische spelen, gingen we dit weekend weer met een heugelijk gevoel naar huis. Door talent, doorzettingsvermogen, maar vooral door grote getalen laten we ons weer zien in roeiend Nederland. De blauwe Delftsche smurfen komen met volksvehuizinghoeveelheden aanzetten zodat we, met of zonder overwinning, toch gezien en erkend worden.