11.1°C, 6Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Tromp

Wedstrijdroeiverslag - 18 oktober 2019 - 12:15 - Door Coen Jansen

Glooiend door het Hilversumse landschap stroomt een kanaal, niet onverwachts het Hilversumse kanaal genoemd. Het heeft bruggen, vreemde vogels en een roeivereniging. Niet gek dus dat dit jaar voor de 34e keer de Tromp Boat races worden geroeid. Hoeza.

Geliefkoosd door onze wedstrijdroeiers is de Tromp. 5,25 kilometer lang is hij. Veel deelnemers zijn er. Beginnen dan maar zullen we. 

Mannen
Stefan, Niek en Friso skiffen de lange baan in het altijd taaie H1x veld maar hebben goede verwachtingen. Idem voor de mannen van lichtere lichaamsbouw van MGM, die starten in het LH1x veld. Hidde, Lucas, Roel de humide, Jarem en Chris zijn die malse knapen.Joram stapt vervolgens ook nog de ‘ouwe’ skiff in om daar zijn ding te doen in het SB veld.
Voor het H2x veld staan Tom&Jeroen en Daan&Matthijs in de line-up. Weer eens wat anders dan Paul&Marijn.
Als dat de spanning nog niet genoeg heeft doen oplopen dan heb je altijd nog de tweezonders. Met fikse tegenstand van de rode bakker gaan Nils&Torso en Ruben&Sander er hard in, waarvan het laatste duo in een mapampa braviaal schip. En laten we vooral het Meijssen kartel niet vergeten bij de SB. De S van Spies en de B van Boppe. Waar het voorafgaande zich op zaterdag zal afspelen is er ook een aantal knapen dat zondag uit de startblokken schiet. Het zal de geschiedenisboeken ingaan als de dag van de proteus heren 4metten. En niet zomaar: Tijmen, Tijs, Marten en Cees nemen het op tegen onder andere Ries, Nils, Niek en Stefan in het H4+ veld. De 5,25k van de dag ervoor zullen deze heren met plezier uitbreiden naar een 10.5k. Ook de legendarische lichte dev4- van vorig jaar maakt zijn rentree met stuurdame voor de Tromp.
En om de aandacht wat te spreiden naar het HSB4+ veld starten Tim, Niels, Maarten en Martijn saampies in de Roel met gedoodverfde vijand de andere Proteus vier: Chiel, Kjell, Fedde met slag Brilles. Tenzij hij geen bril draagt, dan gewoon Gilles. 

Dames
Na een met gesmolten chocolade overladen ladiesnight van woensdag hebben de dames hun reserves goed aan kunnen vullen, zodat ze die zaterdag of zondag weer volledig leeg kunnen trekken. Zaterdag start de 2x met Sophie en invalster Van Soest, die sommigen misschien beter kennen onder haar pseudoniem Marleen. De puike trainingen die vooraf gingen en een krachtig raceplan zijn de bakermat voor hun race. Later start ook de Blauwe Schuyte met Sanne, Merel, Florine en kersvers worstje Evie. Machtig. En dat is nog maar het topje van de damesijsberg, de rest is op zondag.
Nu Annelouk zo’n appetijtelijke RTC status heeft verworven start ze ‘s zondags in de skiff, met EJD18 genootje Jill die haar traject volgt. Neem daarbij Ingmar en Veerle en je hebt een prachtige hemelschblauwe delegatie in het DSB1x veld, waar bovendien maarliefst 32 inschrijvingen zijn. Maar ook Amber, Susannah en Lisa zitten nog barstensvol roeidrang dus zullen zij evenzeer starten in het D1x, LD1x en LDSB1x veld respectievelijk. 

Een prima weekend voor een eerste najaarswedstrijd dus. Moge er vele blikken getrokken worden. En onthoud: PR = McDanks