1.8°C, 1Bft. Inloggen

Voorbeschouwing 23e KMR

Competitieroeiverslag - 09 oktober 2019 - 22:51 - Door Tim Geukers

Een luid geknor, gerol en gevroet. Eigenlijk vatten deze zes woorden samen wat er zich aankomend weekend gaat afspelen in Drienerlo. De 23ste edite van de Knorrensteijn Memorial Regatta staat namelijk op de planning.

Dit jaar zal de Knorrensteijn gekenmerkt zijn door het lustrum van de D.R.V. Euros, dit heeft als gevolg dat de zaterdagavond afgesloten kan worden met een Oktoberfest, of zoals Euros het zelf graag meldt ‘In de boot flaneren in Oktoberfest sferen!’, maar voordat dit gebeurt zal er eerst gestreden moeten worden op het water, en ook deze wedstrijd zal Proteus-Eretes in grote getalen afreizen naar het verre Drienerlo.

Deze wedstrijd met keerboei zal voornamelijk gestart worden in 4’tjes, en voor een hoop ploegen in de Najaarsbokaal hun eerste wedstrijd. Badbeer, De Vovernaedsche 4, SPAM en Buhton+1 hebben op de Thêta Herfstregatta al laten zien dat zij een respectievelijke plaats 4, 5, 6 en 10 verdienen. Echter zullen na deze wedstrijd Compensatie en CoolBest mogen laten zien wat zij kunnen bereiken in dit klassement, zullen ze over Badbeer heengaan, zullen ze zich mengen in deze driestrijd, of een eigen plekje in de rankings vinden.

Als we dan naar het vrouwelijke deel van deze wedstrijd gaan zien wij hier alleen maar 4’tjes, maar wel 4’tjes met een verschillende strategie. De ene helft van de 4’tjes legt haar focus op 1 punt, hoewel de andere helft slechts denkt ‘meer is beter’. En zo ontstaat een dergelijke scheiding tussen een 4+ en een 4*. Bij de D4+ hebben MBMB en Kapot al mogen laten zien dat ze een respectievelijke 2e en 4e plaats kunnen opeisen. OJC Toevallig en SiROWp zullen kijken of ze daar deze week een deuk in kunnen slaan en gaan opzoek naar de hoogste ranking. Complex komt in dit veld even een enkele keer kijken en probeert te achterhalen wat ze op de Knorrensteijn kunnen bereiken in een bootje van Orca.

Tot slot hebben we dus nog de nummers met dubbele palen, de D4* en de H2x. Bij de D4* heeft Nootella haar geheimen op de Thêta Herfstregatta al prijs gegeven en daarmee een 3e plaats weten te behalen. Wat voor tactiek Doe Maar en de ecologisch correcte ploeg (B)roeikas(t)effect zullen laten zien zal nog blijken, maar de verwachtingen zijn hoog. 

Dan zo aan het einde van de voorbeschouwing kijken we naar het veld waar de meeste ogen op gericht zullen zijn. ‘Gaan ze het weer doen?’ ‘Louter a-synchroon?’ ‘Is de Messias opgestaan?’. Jaja, ik heb het dan natuurlijk over het H2x veld waarin Two and a Tall man 2 weken geleden de roeiwereld tot op haar grondfesten heeft doen laten schudden. Wat kunnen we verwachten van deze excentrieke ploeg, en zal De ongemakkers zich aansluiten bij de topgroep en Laga achter zich laten. Dat alles en meer aankomende zaterdag, een dag die zich weer mag kenmerken als een weergaloos festijn.