12°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing Thêta herfstregatta

Wedstrijdroeiverslag - 02 oktober 2019 - 13:59 - Door Nicolas Wim Landuyt

Het nieuwe academische jaar is een feit. De herfst is begonnen en het roeiseizoen draait weer op volle toeren. Alle wind in de onbestaande zeilen want het Venster dus ook. Roeiers betekenen wedstrijden, wedstrijden betekenen uitslagen en uitslagen betekenen, u raadt het wel, nabeschouwingen. Zonder er andere woorden aan vuil te maken, de eerste nabeschouwing van 2019-2020, de Thêta herfstregatta.

Met een uitschuiver hier en daar en mogelijks zelfs een lompe vergissing bleek de Thêta herfstregatta toch een groot succes voor Proteus te zijn. Meer dan zeges en overwinningen was deze wedstrijd voor sommigen een pointe van een lange discussie. Waar, wie o wat heeft hij het toch over, de nabeschouwer. In of uit fase roeien is al sinds jaar en dag een bediscussieerd onderwerp, wel goed of niet goed, effectief of slechts “tering-vet”, de redetwisting is al even een feit. Al een geluk voor ons, blauwe zielen, testen twee van onze bloedeigen manschappen dit, op het veld, met een lopende klok, tijdens een wedstrijd. Fe-no-me-naal. In het H2x veld vonden Bart van Vliet en Tom van Woudenberg er niet beter op om, terwijl ze alle mijlenver voorstonden in de peilingen, uit fase te gaan roeien, de meme is u ongetwijfeld al gepasseerd. Ze belandden uiteindelijk ook met een welverdiende eerste plek.

In het D2x veld deden onze Hemelsche dames het ook niet al te slecht. Zo belandden Willemijn en Saskia onder prachtige begeleiding van Fleurtje een wonderbaarlijk vierde plek. Een hoge plek in een gigantische roos.

Bij het 4+ D1 sloeg Thirza de boot in een prachtige richting, gedreven door passie en nijverheid, pracht en praal ook naar een knappe en beknopte vierde plek. Luigi moest dan weer plaats maken voor de vrouwelijke Proteeërs die deze keer een net iets mooiere prestatie neerzetten. Luigi werd in de 4+ H1 uiteindelijk vijfde, net inferieur aan de vrouwen der Proteus.

Met matige temperaturen en de voorspelling op erger was de sfeer zeker niet de drijvende factor, maar wel memorabel goed gepresteerde resultaten van onze militie het voorbije weekend in Eindhoven. De zuidelijke Brabander heeft kennis gemaakt met haar superieure noorden en hoopt dat gevoel voor eeuwig vergelden, dan biedt ze eindelijk eens een waardige tegenstand.