11°C, 5Bft. Inloggen

Nabeschouwing NSRF Slotwedstrijden

Wedstrijdroeiverslag - 06 juli 2019 - 14:33 - Door Philippe van Mastrigt

Het allerlaatste wedstrijdweekend van het jaar. De laatste meters op de Willem-Alexander baan ter Zevenhuizen. Met maar liefst 60 velden van deelnemende Proteërs was het tijd voor een eindsprint van 2000 meter. Lees hier de nabeschouwing!

Met een ontzettend krachtig zonnetje ging men de zaterdag in waar als eerste, met een week trainen, de talentenachten zich mochten bewijzen in de voorwedstrijd. Hier hebben de heren zowel een tweede plek als een visje voor de finish gevangen en dus mochten zij door naar de finale. Ook de dames hebben gepresteerd en mochten met een tweede plek door naar de finale. In het heren dubbeltwee developmentklassement is Proteus in de voorwedstrijd derde geëindigd met hierna een mooie prestatie van Zwicht. Hier hebben zij namelijk een eerste plek behaald in de voorwedstrijd. Vervolgens was de eerstejaars dames boot aan de beurt; een boot vol met kleuren. Hier zijn de dames van Proteus, Vidar en Triton in de voorwedstrijd zevende geworden. Om een uurtje of tien was het tijd voor de lichte heren en dames, waar de dames een combi waren van Proteus en Skoll. Hier hebben zij in het dubbeltwee developmentklassement veld een derde plek behaald en waren dus beiden door naar de finale. In het lichte heren gevorderde skiff veld is in de voorwedstrijd Mitch Geraedts vierde geworden, Jaime Aalders zesde en Tom van der Sande eerste. In het dames gevorderde skiff veld is Ingmar Visser zevende geworden en Kitty de Smit zesde. Vervolgens was het aan de vier boten van de gevorderde lichte en zware heren om te laten zien wat echt pompen is in een twee zonder. In het lichte veld was Proteus eerste en in combinatie met Skadi ook vijfde. Het zware veld heeft goed afgekeken, want ook zij zijn eerste en vijfde geworden. Hierna was het aan de lichte en zware heren in het development klassement om in een vier zonder hard te gaan. Hier hebben de zware mannen allebei een vijfde plek bemachtigd en hebben de lichte heren beide een tweede plek behaald. Hier was een van hen een mix van Proteus en Triton. Voordat de laatste voorwedstrijden zijn gestreden, was het nu aan EJZ om te getten. Hierbij zijn zij tweede geworden en door naar de finale. De gevorderde heren in het skiff veld hebben ook goed gepresteerd. Met een eerste en een derde plek zijn zij door naar de finale. In het dames developments vier zonder veld heeft Proteus een vijfde plek behaald en als afsluiter van de voorwedstrijden hebben de heren van lekker licht een vierde plek behaald.

Dan nu de echte finales, tevens de allerlaatste sprint van maar liefst 2k voor de zaterdag. Genieten dus! Hier hebben de heren talentenacht een zesde plek behaald en de dames een zevende plek. In het developementklassement van de heren dubbeltwee heeft proteus een zevende plek behaald en hebben de heren van zwicht een derde plek behaald. Dan in het lichte dames elite dubbeltwee veld hebben onze Susannah Duncan en Anouk van Leeuwen geblikt met een tijd van 7:16,12. In het developmentklassement dubbeltwee hebben de lichte heren een tweede plek behaald en de lichte dames (Skoll combi) een zesde plek. Tom van der Sande heeft in het gevorderde skiff veld een tweede plek behaald. In het gevorderde dubbelvier veld hebben de heren van proteus een vijfde plek behaald. De gevorderde lichte heren Mitch Geraedts en Calvin Terpstra hebben in het twee zonder veld geblikt en de wat zwaardere heren Ries Meijssen en Niek van der Grift hebben in het gevorderde heren twee zonder veld ook geblikt. In het dames elite twee met veld is Proteus tweede geworden. De Proteërs in het lichte heren development veld zijn tweede en zesde geworden, waarbij de zesde plek is gehaald in combinatie met Triton. De gevorderde dubbel vier dames hebben een zevende plek behaald en eerstejaars zwaar zijn in de finale zevende geworden. Onze gevorderde skiffers Jiri de Vos en Stefan van den Toorn hebben respectievelijk derde en eerste geworden. Eerstejaars licht is in de finale uiteindelijk zesde geworden. Dan als laatste van de lange zaterdag was het aan de heren in het twee met veld om te laten zien dat een stuur in de boot gratis snelheid is. Hier heeft Proteus in combinatie met Laga een zesde plek behaald en hebben Ries Meijssen en Pieter Cornelis Degeling geblikt. En daarom laten zien dat Sussanah Duncan als stuur ook gratis snelheid is.

Een dagje later is het alweer zondag. Een dag vol met kansen en met de uittraining in zicht komt de appelsap met schuim steeds dichterbij. Voordat die er is moet er echter wel in de voorwedstrijden gestreden worden. In de ochtend was het in het beginners skiff veld aan Pieter Cornelis Degeling en Vincent Wijdeveld; zij zijn derde en vierde geworden. In het heren elite NSK skiff veld hebben Niek van der Grift en Stefan van den Toorn harde halen gemaakt en zijn derde en tweede geworden. De gevorderde heren in de vier met zijn tweemaal tweede, derde en in combinatie met Skadi eerste. In het beginners lichte dames skiff veld is Lisa Keurentjes eerste geworden. Dan mogen de elite dames Anouk van Leeuwen en Susannah Duncan die de vorige dag al geblikt hadden laten zien of ze al hersteld zijn in het lichte dames (NSK) elite skiff veld. Zij behaalde in de voorwedstrijden een tweede en eerste plek. In het beginners lichte heren skiff veld is Jaime Aalders en Tom van der Sande eerste geworden en Daan Doelman tweede. In het dames beginners skiff veld is Kitty de Smit eerste geworden en is Proteus in het Dames gevorderde vier zonder veld derde geworden. In het gevorderde heren dubbeltwee veld is proteus eerste geworden en in het beginners veld vierde en tweede. In het heren beginners vier met veld is Proteus tweede en derde geworden. Hard gaan in een acht kan natuurlijk ook. Zo heeft een Triton/Proteus een vijfde plek behaald en de volledige Proteus boot een vierde plek. In het dames beginners dubbeltwee veld heeft Proteus een derde en vierde plek behaald.

Na de voorwedstrijden hard gestreden te hebben is het nu tijd voor de finales waarin de roeiers hun mooiste en sterkste halen gaan maken en misschien wel hun allerlaatste 2k max zullen doen van het seizoen. De finales beginnen met Pieter Cornelis Degeling, hij behaalt een derde plek. Niek van der Grift behaalt een vijfde plek en Stefan van der Toorn een tweede plek. Dan de gevorderde vier metten. Proteus/Skadi wordt derde, de Laga/Proteus combi zesde en Proteus vijfde. Lisa Keurentjes blikt in het lichte dames beginner skiff veld. Amber Stienstra wordt in het Dames elite skiff veld eerste net zoals Sussanah Duncan in het lichte elite skiff veld de eerste plek bereikt. Anouk van Leeuwen behaalt een vierde plek. Daan Doelman wordt vierde, Jaime Aalders vijfde en Tom van der Sande blikt. Kitty de Smit wordt eerste en de gevorderde dames vier zonder worden vijfde en zesde. De gevorderde lichte heren vier zonder bestaande uit Matthijs Bijman, Roel de Vocht, Lucas Kluiters en Hidde Hereijgers blikt net zoals de lichte heren combinatie vier met van Orca, Proteus en Vidar. Jiri de Vos en Stefan van der Toorn worden in het gevorderde dubbeltwee veld eerste. De dames beginners vier met van Skoll en Proteus wordt vierde. In het heren beginners dubbeltwee veld blikken Roland Günther en Joram Nottrot. In het heren beginners vier met veld wordt proteus derde en in het beginners lichte heren acht veld wordt proteus zesde. De zware beginners acht wordt derde en de lichte combinatie acht van Gyas, Proteus en Hemus worden derde. De lichte dames dubbelvier combinatie van Laga, Proteus en Hoop wordt derde en de lichte beginners heren dubbeltwee vierde. Als laatste is Proteus in het dames beginners twee met veld zesde geëindigd.

De laatste lastige meters waren het zeker. Zo ontdekten de compo’s van de talentenachten dat de laatste 500 meter niet gratis is en is er door de wedstro’s hard gestreden. Nu dat de laatste roeimeters zijn gemaakt gaat men over naar andere meters. Want na dit prachtige weekend mogen alle ingetrainde roeiers eindelijk genieten van welverdiende meters bier. Nu het seizoen is afgelopen en de laatste halen zijn gemaakt kan men terugkijken op een mooi jaar waarbij er veel behaald is. Wie weet wat volgend jaar te brengen heeft!