4.2°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing NSRF Slot

Wedstrijdroeiverslag - 27 juni 2019 - 16:22 - Door Susan Potters

Het is een weekend van laatsten: een laatste voorbeschouwing, een laatste wedstrijd, een laatste keer roeien, een laatste keer kans op overwinning. Maar na deze laatste wedstrijd is het voor velen weer tijd voor het eerste biertje, of biertjes. En voor de talentenachten wordt dit de eerste wedstrijd in de acht.

Eerstejaars
De lichte heren zullen ook deze wedstrijd weer met zijn allen in de 8 starten. Vorige wedstrijd hebben zij hun eerste punt weten te verdienen, dus dat smaakt naar meer. Op de zondag starten zij meteen de A-finale, met maar 7 ploegen. EJZ zal dit weekend er alles aan doen om met de hele ploeg beginneling af te worden, nadat ze op de Damen 2e werden op de zondag, lijken er voor hen goede kansen te zijn deze keer te blikken! De andere 2 mannen gaan zaterdag in de vierzonder en zondag in het HG4+ veld starten, tegen onder andere Zwicht en een Proteus/Skadi combi met Tijmen, Roland en Rik. Over Zwicht, zij staan momenteel 2e in het klassement, 7 punten achter Euros. Dat is wel een redelijke achterstand, maar de punten van de NSRF gaan natuurlijk maal 1.5 dus heel misschien… O dat zou heel cool zijn.  
EJD begon deze week met 7 mensen in een 8, maar dit is toch weer teruggedrongen naar 5. Dus zullen zij met Triton en Vidar invallers starten op zaterdag. Op zondag gaan ze combineren met Marleen en Ingmar van MGD, en Renee en een wedstrijdje tegen elkaar varen in het DG4- veld.   

MGL
De lichte dubbeltwee met Roel en Matthijs heeft het goed gedaan in het developmentklassement. Ze staan nu tweede! Op zondag zullen ze met Lucas en Hidde in het HG4- veld starten en misschien nog eens blikken, net als op de Damen? De development vierzonder doet het nog beter, zij staan eerste (met 2 punten voorsprong op Skoll en maken dus grote kans om het klassement te winnen!  

Jaime, Mitch, en Tom zullen weer in de skiff stappen, net als Daan Doelman die toch weer eens een wedstrowedstrijdje meepakt na het winnen van de skiffbokaal. Ook zal er zondag een elite acht op het water worden gelegd, gecombineerd met Gyas en Hemus.  

MGD
De vierzonder dames met invaller Veerle zullen deze zondag eindelijk eens in het DGb4- veld starten en hier hopelijk een lekker baantje varen. Marleen en Jill zullen samen het seizoen afsluiten in de twee, nu Jill eindelijk weer in de running is. Dit tegen Sofie en Florien die afgelopen wedstrijden een paar puntjes konden pakken. Vervolgens zullen zij met z’n vieren ook nog een ronde varen in de dubbelvier. Lisa zal weer met Iris van Skoll starten en het zondag in de skiff proberen. 

Kitty en Ingmar zijn eerst elkaars concurrenten zijn in de skiff, waarna ze samen in hét hoofdnummer zullen starten: de 2+. Zo zullen ook Anouk en Susannah eerst tegen elkaar varen om vervolgens samen in de 2x en 4x te stappen. 

MGZ
MGZ zal in een heel scala van kleine nummers starten. Jiri, Stefan, Pieter, Niek en Vincent  gaan in de skiff. En alsof dat niet genoeg is, stappen ze onderling nog in 2- en 2x combi’s. Ries en Pieter hebben de eer gekregen om in de 2+ te starten, met een lekker lichte Susannah als stuur.   

De mannen van de development tweetjes zullen naast hun gebruikelijke nummer, net als de dames gaan combineren in de 4x. De helft van de vierzonder zal op zondag in het HB4+ veld starten, kennelijk willen ze erg graag eens een blikkie trekken. Op dit moment zoeken ze trouwens nog een invaller! Dus ben je bakboord en nog beginner? Neem dan contact op

Het wordt weer een hete, maar vooral spannend wedstrijd dit weekend met kans op klassementswinst. Op naar blik en bier!