2.3°C, 2Bft. Inloggen

Nabeschouwing Orca Slot

Competitieroeiverslag - 27 juni 2019 - 14:39 - Door Susan Potters

De Orca Slot is een feit. Het einde van een tijdperk, een lange zucht voor vele eerstejaars, geconfronteerd met de harde werkelijkheid die roeien is. Alles is achter de rug, de bakboord bokaal, Kruithuis en ga zomaar door, de Bosbaan was dit weekend een stralende plek om een stralende sport ten einde te brengen.

Zaterdag 
De dag werd gestart door de o zo heerlijke Heren 1 Poule van de mannen in een C4+. Ambivalent en de Stoomboot gezworen rivalen zouden elkaar vandaag moeten bestrijden. Wat was er echter te zien op het water? Allen die goed keken zagen een ietwat lege boot oproeien, de Stoomboot startte met 2 man in de boot. Bij de start liepen ze natuurlijk meteen achterstand op maar ze zijn er wel in geslaagd om de volledige bosbaan “Allez, Proteus” te horen zingen. Ambivalent haalde natuurlijk een mooiere tijd, alhoewel dat ook zij de A-finale niet haalden. Bij de Dames Top C4+ eindigde Ongekend op de derde plek in de B-finale. Bij de dames in het Dames 1 Poule ging het dan weer stukken beter, zo wist Schietop een lekker taartje mee te nemen met een mooie en welverdiende eerste plek. Heerenclubacht Adequaat eindigde dan weer vierde. Compoacht Equivalent werd tweede in de B-finale, een goede prestatie. Bij de heren Top C4+ glipte Solide wel wat onderuit, ze eindigden eerste, in D-finale. In het Dames ervaren 4+ veld won onze hemelschblauwe herrie een mooie eerste plek onder leiding van Xiao Xu Zheng. 

Ook onze mixacht Optikant deed een gooi naar een taart. Ze werden eerste in hun heat, maar in de andere heat ging een extrobootje helaas stukken harder. De dames in de dubbelvier hadden ook wat minder succes. Doe maar en Strak lukten het niet om de finale te halen (na een snoekje), maar Wat Denk je Delluf werd vijfde in de A-finale. Tom en Jerry in de dubbeltwee werden tweede in de B-finale, Two and a Half Man vierde in de A-finale. Hiermee zijn ze allebei in de top 5 van de bokaal geëindigd, een knappe prestatie! 

Zondag
In het mannelijke C4+ veld, Poule 2 haalde Vitaal een mooie en welverdiende tweede plek. In het NSK deed Solide het een stukje beter maar werden ze onverwachts door Bliksem getroffen die met minder gewicht een mooiere tijd neerzetten. Bij het vrouwen kampioenschap eindigde Ongekend op een mooie zesde plek in de A-finale. Calypso, Kapot, Xplosief en Complex deden ook mee aan het NSK, maar lagen er na de voorwedstrijden al uit. Geke en Miriam werden in de A-finale vierde, wat hen een tweede plek in de bokaal oplevert. Tot slot ook nog een taartje voor onze penningmeester Youri, die met zijn functieacht als een van de weinigen startte en finishte, lekker gewerkt! 

Damesclubacht CHAOS (https://www.youtube.com/watch?v=lz3FmeOM7sw&t=0s) zette zichzelf dan weer dubbel en dik in de verf. Zij maakten Proteus vandaag trots, want 21 jaar lang moesten de damesclubachten het zonder bokaalwinst doen. CHAOS taartte de bosbaan kapot een haalde bovendien de Kruithuisbokaal binnen. Wat is het toch mooi om club te zijn, en belangrijk, en geil. P.S. degene die hun bokaal heeft gejat, breng hem even terug. Vet cool dat ze hebben gewonnen doe niet zo stom. 

Maar de Kruithuisbokaal is niet de enige bokaal die Proteus heeft gewonnen; ook Daan Doelman heeft dit seizoen epische wedstrijden gevaren en kan zich trotse eigenaar van de Skiff bokaal noemen. Heel Proteus is een winnaar. Want we hebben de verenigingsbokaal gewonnen, wat betekent dat onze ouderejaars comporoeiers het actiefst roeien en best presteren, van heel Nederland! 

Wat een wedstrijd, wat een weekend, de overwinningen, de emotie, de stralende zon, de niet-gevulde C4’s, 3 bokaalwinnaars en een heleboel taarters, de Orca Slot was een succes.