2.7°C, 2Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Orca Slot

Competitieroeiverslag - 22 juni 2019 - 01:07 - Door Sylvie Wigmans

Waar vorig weekend voor de NSRF stuurboord bokaal het seizoen afgesloten wet op het Hoornsemeer in Groningen, is het aankomend weekend tijd voor de bakboord bokaal om de laatste halen te maken. Maar er zijn meer dan alleen C4’en op het water te vinden. Met meer dan 50 inschrijvingen van Proteus belooft het een goede afsluiter te worden!

Dit weekend zullen alle C4’en tweemaal 1k afleggen in een boord-aan-boord race. Alle overige velden roeien 2k, en dat zijn er behoorlijk wat. De Orca Slot is namelijk de laatste wedstrijd van de Kruithuis-, Quadrupel-, Noord-Willemskanaal en de skiff bokaal. Er zullen dus genoeg verschillende nummers op het water te vinden zijn, waarvan sommige gevuld met enigszins gespannen roeiers hopende op een mooie beker.Daarnaast zal op zondag tijdens de NSK, de Nederlandse Studenten Kampioenschappen, naast twee voorwedstrijden van 1k een eventuele finale volgen over 2k.

Zaterdag
Zaterdag zullen de heren uit poule 1 het weekend aftrappen. De Stoomboot, de Sproeiers en Ambivalent zullen het tegen elkaar en de andere heren C4’en opnemen. Ambivalent staat op dit moment nog op een 5e plek in de bokaal. Vervolgens start dames TopC4+ Ongekend hun voorwedstrijd. Met een gedeelde 11e plek in het Klassement kunnen de dames wellicht nog een plek in de top 10 behalen. Ook zullen er genoeg Proteus ploegen starten in de dames 1 poule, waarvan SchieTop op dit moment op een 2e plek in de bakboord bokaal staat. Top C4+ Solide mag na de dames proberen om een top 10 plek in het Klassement te gaan behalen. Er zullen verder deze dag nog een aantal losse boten starten. Anoeska keert weer terug in de skiff en omdat de verenigingskampioenschappen blijkbaar vroeg om meer, verschijnt onze voorzitter wederom in de Mix 2x. Hierna blijven de dubbeltwee boten op het water, maar deze keer mogen de acht heren van Proteus  laten zien wat ze kunnen in de Ask & Embla bokaal. De dames in de dubbelvieren zullen vandaag ook voor het laatst te zien zijn op het water. Strak en Wat denk je Delluf? zullen tegen elkaar strijden om de snellere tijd. Vervolgens is het de beurt aan de achten om hun laatste halen van het seizoen neer te zetten. Heerenclubacht Adequaat en Equivalent zullen deze dag hun laatste wedstrijd starten. Aan het eind van de middag keren sommige oud-clubachters terug in het Mix8+ veld.

Zondag
Zondag begint de dag nog net iets vroeger met de heren uit poule 2. Wie weet of er hier nog een taart te behalen valt. Hierna wordt het tijd voor de NSK. De beste eerstejaars ploegen van Proteus gaan de strijd aan met de rest van Nederland om zichzelf “kampioen” te noemen. Vanuit onze vereniging zullen er 4 heren en 5 dames ploegen strijden om de titel.
Na de voorwedstrijden van de NSK duiken de heren hun skiff in. Daan zal zijn laatste wedstrijd roeien, waarna hij de bokaal mee naar huis mag nemen. Ook is de Noord-Willems kanaal misschien van Proteus na dit weekend. SBP zal er alles aan doen om het seizoen goed af te sluiten. Daarna zijn de dames in de 2x aan de beurt. Met een 2e plek voor Geke en Miriam in de bokaal is een eerste plek dit weekend zeker niet ondenkbaar. Damesclubacht CHAOS zal vervolgens hun laatste halen van dit seizoen maken. Met 6 ploegen die nog kans hebben op de bokaal, zal het een behoorlijk spannende 2k worden. 's Middags zal het bestuur in verschillende achten te vinden zijn met hun mede bestuurs-functie-genootjes.  

We zijn benieuwd wat deze 25e editie van de Orca Slotwedstrijden voor Proteus in petto heeft en met hoeveel taarten we het seizoen kunnen afsluiten!