3.8°C, 1Bft. Inloggen

Nabeschouwing Gyas Meerkamp

Competitieroeiverslag - 17 juni 2019 - 16:07 - Door Susan Potters

Afgelopen weekend was het zover, De Gyas Meerkamp met het einde van de stuurboordbokaal, Vlietbokaal en Sprintbokaal. Het was een spannende wedstrijd, waar Proteus veel kans had om in de verschillende bokalen te winnen! De wedstrijd begon met een time-trial van 1700m, waarna de beste ploegen de A-finale mochten starten. Dit was een sprint van 400m, boord aan boord.

Zaterdag
Allereerst de zaterdag, waar ACHTung en Overdrijven als eerste het water opmochten. Na de time-trial ging ACHTung door naar de C-finale, en Overdrijven naar de A-finale. Hier werden zij heel knap tweede, helaas net geen taart! Hierna waren de 4+ heren van poule 1 aan de beurt. Met d’extros, Lange L en Steen Papier Bier in de top 3 van de bokaal beloofde het erg spannend te worden. Zo werd Lange L in de time-trial net tweede achter d’extros (met minder dan 1 seconde verschil!). Alle drie de ploegen kwamen zo in de A-finale, waar d’extros ook weer aan het langste eind trok en eerste werd. Dit betekent dat Proteus de Vlietbokaal heeft gewonnen! Compensatie en Badbeer, ook uit poule 1, kwamen in de B-finale en behaalden daar mooie resultaten.  

Hoezo? werd in de dames dubbelvier derde op de 1700m, en op de sprint tweede. Rameurs uit de SB D3 poule kwam na de time-trial in de B-finale, maar konden hun mooie halen niet omzetten in sprinthalen; ze werden laatste in de finale. Hierna was het de beurt aan de 4+ H2 poule, waar ook weer een heleboel Proteus ploegen startten. Na de voorwedstrijd mochten Adtlantis en Impils door na de A-finale, terwijl Stabiel en Tempo ‘80 Linkerbaan genoegen moesten nemen met de B-finale. Hier werd Adtlantis weer eerste: taart voor Proteus! Stabiel werd eerste in hun finale, maar Impils en Tempo ‘80 Linkerbaan deden minder goede zaken. Zij werden laatste in hun finales. 

Vervolgens mochten de SB dames van poule 2 het water op. Cha Cha Slide ging makkelijk door naar de A-finale, maar lukte het net niet te taarten. Voor V.L.UG. gingen de andere ploegen net iets te vlug; ze behaalden een vierde plek in de D-finale. De dag sloot af met de dames van de Sprintbokaal. Finaal en Adtvies kwamen beide tot de A-finale, waar ze respectievelijk 3e en 5e werden. 

Zondag
Zondagochtend begon vroeg voor SB H1 met Bliksem, Kiek ‘m goan, Coolbest, SPAM en G.I.S.T. Na de time-trial lukte het alleen Bliksem en Kiek ‘m goan om in de A-finale te komen. Bliksem behaalde hier een tweede plek en eindigt hiermee in de top 3 van de bokaal! Voor Kapot en Complex was de tegenstand in de SB D1 toch iets te sterk, beide kwamen ze tot de D-finale.  Finaal startte zondag nog een keer, na de sprint op zaterdag. Dit tegen MBMB die zojuist gepromoveerd waren naar de dames 1 poule. Beide kwamen ze in de B-finale, waar MBMB de winst nam. De dag sloot af met Fregadt die in de D-finale derde werd. 

Het was een mooi afsluitend weekend, waar alle startende Proteus ploegen voor de laatste keer konden laten zien wat ze in huis hadden. Dit had als resultaat: 2 taarten en 1 bokaal! Volgend weekend zal de Orca Slot zijn, waar de andere compobokalen afgesloten zullen worden.