6.1°C, 3Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Damen Raceroei Regatta

Wedstrijdroeiverslag - 14 juni 2019 - 21:35 - Door Coen Jansen

Met vandaag de Erasmus Sprint en morgen de Damen Raceroei Regatta komt dan toch al bijna het einde van het seizoen in zicht. Wil je nog blikken dit jaar? Grijp nu je kans! En lees de voorbeschouwing

Eerstejaars
Wanneer het dauw nog niet is verdwenen liggen onze freshmen ploegen zaterdagochtend als een van de eersten aan de startlijn. Met name onze Zwicht en de EJ4+ van Laga met Loles strijden om de finaleplek in de eerste voorwedstrijd, aangezien ze nu beide 3e liggen in het klassement en met slechts een marginaal verschil aan punten met de nummer 2 Aegir. Zondag wordt de proef op de som genomen in het HG4+ veld met geduchte tegenstanders van MGZ, komt dat zien.
EJD sluit hierna aan met twee 4+’tjes, zowel op zaterdag als op zondag. Waar het ene bootje volbloed Proteus is, heeft de ander iets meer weg van een regenboogbootje. Vanwege de langdurende blessures binnen de ploeg wordt met Vidar en Triton gestart. En vanwege de winst van EJD bij de ARB deinzen ze niet terug om met de DG4+ mee te doen zondag!Ook EJZ is uiteraard van de partij. Woordvoerder Kjell: “Afgelopen week hebben we met Fedde ipv Tim getraind ten opzichte van de ARB-opstelling. Komend weekend gaan we die willem-alexanderbaan onze bitch maken. Verder gaan we op de damen een ziek competitieve bananenbrood-bakwedstrijd organiseren om ons hoofd fris en onze maag gevuld te houden.”Maar het echte goede nieuws komt van de lichte pikken. Zij starten voor het eerst sinds de Head of the River weer met alle 8 heren. Al een tijdje waren ze aan de betere hand maar nu echt weer kwiek en fris als een hoentje. De voorwedstrijd zal niet eenvoudig worden, maar een kans op een finaleplek is er ten zeerste. Op zondag geen voorwedstrijd voor de heren maar meteen de A-finale in het LHB8+ veld met een tergende hoeveelheid van zeven tegenstanders. 

MGD
Zoals velend al wete is de Damen is de gastwedstrijd voor het NK groot dit jaar. Er doen dan ook grote namen mee. Een daarvan is natuurlijk Ellen in de KNRB 4-. Zaterdagochtend zal het eerst aankomen op een Race for Lanes en daarna de beslissende finale! Andere toproeister Roos laat zich zondag van haar beste kant zien. Eerst in de KNRB 4x en vervolgens in de 2x samen met Inge Janssen van Orca. Ook hier zal de Race voor Lanes eerst plaatsvinden.
Verenigingsbreed hebben we nog wat meer NK deelnemers! Susannah en Anouk gaan coöp modus in de LDE2x met de Nederlandse top als concurrentie. Zondag zullen ook nog Veerle, Amber, Kitty en Anouk meedingen in hetzelfde veld als Roos, namelijk de DE4x.
Developmentskolonisten Florine&Sofie in de 2x hebben afgelopen wedstrijden hun eerste punten binnengesleept en willen die trend exponentieel voortzetten. Lisa en Skollcompagnon Iris belopen hetzelfde pad en zaterdag gaan ze weer vlammen. Zondag wordt er gestreden in de LDE4x van Skoll met Lisa en gaan Florine en Sofie weer hun troef gebruiken bij de DB2x.
Naast nog een inschrijving van Susannah en Amber in de elite skiffs op zaterdag roeit het iconische duo Kitty&Ingmar in de DE2-. Waar Kitty dus zondag start met de DE4x gaat Ingmar de strijd aan in de skiff. Nu het eerste scullblik binnen is wordt de honger naar meer groter.
Tot slot start de DDev4- met invalster van Orca vanwege ziekte van Delftse zijde. Ze staan op behapbare afstand van de ploegen boven hen in het klassement, wie weet zullen ze daar na dit weekend bovenuit komen. 

MGL
De lichte middengroep heeft zaterdag een armada aan skiffeurs op het water liggen, die allen starten in het gevorderde veld. Nu wil het lot dat ze alle vier in dezelfde voorwedstrijd zijn geloot, waardoor niet iedereen naar de finale kan helaas. Dat kunnen ze beschouwen als een voorbereiding voor zondag, waar ze het NK starten in de LHE4x. Op zichzelf zijn de scullers taai, maar samen vormen ze een onverslaanbare exodia 4x.
De LHDev2x van Proteus ligt momenteel op eens hele steady 2e plaats in hun klassement en van de 6 in de voorwedstrijd gaan er 4 door naar de A-finale, dus finaleplek kansen zijn zeer aanwezig. De Dev4- staat nu eerste(!!!) in het klassement maar met een minimale voorsprong op concurrent Skoll. Die starten ook in de andere voorwedstrijd dus het wordt een klassieke clash of the titans finale. Jeroen samen met Bart van Skadi kunnen weer inwegen en starten direct de A-finale van het LHG2- veld op zaterdag.De dag erna wordt er wat geschoven met de opstellingen en de bootjes. Er komt een lichte 4- voor het gevorderde veld met beginner Roel en Hidde kan elite worden als ze winnen! Jarem, Chris, Jeroen en Skadinees Bart starten het LHGb4- veld maar het schijnt een pittige voorwedstrijd te worden. En om het weekend af te sluiten nemen Jarem en de LHG4- plaats in een combinatie8 met Triton en Gyas. Gyas, tegen wie de 4- eerder die dag nog roeide in het gevorderde veld en tevens grote concurrent. Verder is het LHE8 veld redelijk pittig. 

MGZ
Sterk leveren en immense kolken, dat zijn de onderwerpen van de leidraad waar de zware heren hun wedstrijdplannen dit weekend op baseren. Voor het NK dingen meerdere mannen mee. Zo hebben we Jiri en Stefan in de elite 2x des zaterdags en gaan bij de race for lanes de beste baan proberen te veroveren. Dit doen ze echter niet alleen. Ook de baas icm Harold Langen heeft zijn willen gezet op een mooi plekkie en wil Nederlandsch Kampioen worden. Zondag gaan deze zelfde heren opnieuw de strijd aan en opnieuw in de 2x. Beide zitten ook in dezelfde voorwedstrijd, spannund!
De oude 4 pakt ook het NK mee maar er doen mega goede bootjes mee dus eenvoudig wordt het niet. Niet voor niets NK natuurlijk.
De dev4- zal uiteraard ook hun tweewekelijkse wedstrijdje pompen. Ze hebben al een tijdje geen punten kunnen bemachtigen dus gaan er alles op zetten om er iets bij op te tellen. De dev2x met Joram en Ronald hebben er ook zin in en gaan met hun fraaie boot de baan onveilig maken.
Zondag komt zwaar opnieuw in actie. De jongste vier - dit zijn Rik, Vosse, en Tim en Valentijn van EJZ - maakt eindelijk zijn debuut in het HB4+ veld. Er zitten een paar sterke gasten in dus zijn er na dit weekend weer wat beginnelingen minder!
Den oude 4 zoekt het gevorderde veld weer op om wellicht een extra late-season blikje binnen te harken. Gloednieuw duo Niek & Vincent nemen op tegen veteraan duo Joram & Roland in de HG2x en zoals eerder al verteld gaat de dev4- het water op met een vijfde persoon, geheten stuurvrouw Iris! De heren nemen het op tegen Zwicht in het gevorderde veld. En met hopelijk niemand overgeslagen kunnen we vooruitkijken naar een spectaculair en vermakelijk weekend.