1.8°C, 1Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Gyas Meerkamp

Competitieroeiverslag - 14 juni 2019 - 16:08 - Door Sylvie Wigmans

Aankomend weekend staat voor een groot deel van onze eerstejaars roeiers hun laatste wedstrijd op de planning. Maar ook voor de roeiers uit de Sprint- en Vlietbokaal is het hun laatste moment om goede halen neer te zetten. Zaterdag en zondag is het tijd voor de 3e editie van de Gyas Meerkamp!

Vanwege het lustrum van Gyas zal dit jaar de wedstrijd zowel op zaterdag als zondag plaatsvinden. De ploegen uit de Sprintbokaal roeien tweemaal de sprint van 400m met een staande start. De overige ploegen beginnen met een achtervolging over 1.7k (vorig jaar was deze nog 2.2k maar de baan dit jaar is veranderd) en eindigen de dag met een boord aan boord sprint. Met 29 deelnemende ploegen is Proteus weer lekker vertegenwoordigd dit weekend! 

Zaterdag
Het weekend zal lekker vroeg beginnen voor de eerstejaars heren ploegen uit poule 2, ACHtung en Overdrijven. Vlak daarna is het tijd voor de heren uit de Vlietbokaal. 5 Proteus ploegen zullen starten in poule 1. De top 3 wordt op dit moment nog bewaakt door d’extros, Lange L en Steen Papier Bier. De vraag is dus niet óf Proteus deze bokaal mee naar huis gaat nemen, maar wie: d’extros of Lange L? Vervolgens komen er nog wat enkele Proteus boten voorbij in losse velden: Doe Maar in de dubbelvier en Rameurs in dames poule 3. Hierna zullen weer de heren uit de Vlietbokaal het water overnemen, maar deze keer de 5 Proteus ploegen uit poule 2. De bokaal naar huis nemen is voor hen niet meer mogelijk, maar een taart natuurlijk wel en dat kan nog behoorlijk spannend worden. Voor de middag zien we nog twee damesploegen uit poule 2, V.L.U.G. en Cha Cha Slide, en Potentiaal in de gladde vier in poule 3. De dames ploegen uit de Sprintbokaal zullen na een korte pauze de sprintjes in de middag aftrappen. Adtvies en Finaal strijden samen met Triton voor een eerste plek in de bokaal. Wie deze dag het hardst over de finish komt, mag hem mee naar huis nemen. Hierna zullen alle ploegen van de ochtend ook nog de sprintjes starten, waarna uiteindelijk met de twee afstanden een score kan worden bepaald. 

Zondag
Op zondag begint de dag wederom weer vroeg, vandaag voor de eerstejaars heren uit poule 1. De 5 Proteus ploegen zullen deze ochtend de strijd aan gaan met elkaar. Lichte Top C4+ Bliksem staat op dit moment op een derde plek in de stuurboord bokaal, hopelijk kunnen zij met een top 3 positie dit seizoen afsluiten. Daarna mogen de eerstejaars dames uit poule 1 de boten overnemen. Kapot en Complex zullen gaan strijden tijdens de 1,7k om misschien nog een paar plekken omhoog te kruipen in de bokaal. Hierna is het tijd voor de dames uit de Vlietbokaal, MBMB en Finaal. MBMB staan op dit moment 4e en kunnen nog een plekje in de top 3 bemachtigen. De ochtend wordt afgesloten door de eerstejaars heren uit poule 3: Fregadt en (ver)zuipen.

‘s Middags zullen de laatste sprintjes weer worden verroeid, waarna er dan echt een einde zal komen aan de NSRF stuurboord-, Vliet- en Sprintbokaal. Wij kijken uit naar een mooie afsluiting!