11.1°C, 6Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Rottebokaal

Competitieroeiverslag - 07 juni 2019 - 11:05 - Door Coen Jansen

Sinds 1984 wordt door Skadi de Rottebokaal georganiseerd. Ook dit jaar is het weer zover voor de grote wedstrijd (de 36e editie) die vanaf 2013 op de Alexanderbaan geroeid wordt. De compo’s van onze vereniging zullen komend weekend hun krachten meten met hun gelijken van andere verenigingen over verschillende afstanden.

Dit jaar zijn het vier afstanden: 2000 m, 1000 m,  en een eventuele sprint van 500 m en 250 m. De Rottebokaal wordt sinds het verhuizen naar de Alexanderbaan elke keer zo groot mogelijk aangepakt, met dit jaar wel 545 inschrijvingen. Daardoor is de wedstrijd open voor alle velden, dus alle compo’s mogen tegelijkertijd meedoen.  

Door de slechte weersvoorspellingen gaan alle wedstrijden op zaterdag niet door. Deze wedstrijden worden niet verzet, hierdoor kan het schema van zondag wel gelijk blijven. Door de uitval van de helft van de bokaal gaan een hoop wedstrijden niet door. Met name voor de skiffeurs en Dames en Heren clubachten waren enkele belangrijke wedstrijden gepland, maar ook voor meerdere ploegen van zowel de Stuur als Bakboordbokaal is het even slikken.  

Op zondag wordt de spits afgebeten door het twee veld. Hieraan zullen Bram en Tijmen van Trekkracht evenals Valentijn, Max, Thijs en Bart meedoen. Ook de dames zijn goed vertegenwoordigd. Twee boten met Miriam, Geke, Sterre en Noortje doen mee. Van de mix tweëen zullen Friso en onze voorzitter de eer van Proteus verdedigen. Dezelfde ochtend roeien ook de dames gladde vieren Strak, Wat denk je Delluf?, Voorbij en Doe Maar, wederom een ruime vertegenwoordiging. Hierna is het wederom de beurt aan de eerste jaars C4 boten van zowel de Bakboord als Stuurboordbokaal, zij kunnen na het feest lekker uitbrakken op het water. Met name de Dames Poule 1 ploegen Calypso, SchieTop, Sho(r)tje, Xplosief en Chiquita’s zullen interessant zijn om te volgen. ‘S middags beloofd het spannend te worden met de finales van het twee veld, de Dames gladde vieren en de Dames poule 3 finales.  

Aan het eind van de eerste dag, op zaterdagavond zal het grote feest plaatsvinden. Van tevoren kan er al gedineerd worden op het feestterrein om een goede bodem te leggen voor de nacht. De locatie is de hockeyclub Leonidas, vergeet niet je ID mee te nemen! En dan nu is het tijd om te roeien, Allleeee Proteus!!