6.7°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing ARB

Wedstrijdroeiverslag - 06 juni 2019 - 22:35 - Door Coen Jansen

Erwin Kroll zat er weer eens goed naast toen hij zei dat er afgelopen weekend geen neerslag zou zijn. Het regende, en hard ook. Blikken voor Proteus welteverstaan. Lees hier de nabeschouwing van de ARB!

EerstejaarsZwicht luidde het succesvolle weekend in met een krasse eerste plaats in de voorwedstrijd  van het HEj4+ klassement gevolgd door een tweede 3e plaats in de finale, maar omdat de winnaar Nereus niet aan het klassement deelneemt kan Zwicht de tweede klassements plek mee naar huis nemen. Hierdoor staan ze nu gedeeld 3e in het klassement, klasse! Op zondag legden ze het af tegen onder andere hun grotere broertjes van de middengroep in het HG4+ veld en pakten daar de 4e plek.
EJD splitste haar vrouwschappen op in een 4tje en als invallers bij de EJD 8 van Asopos. De laatste kwam helaas wat tekort voor de finale maar het 4tje paradeerde zichzelf de A-finale in en eindigde daar op een zeker niet onaardige 3e plek! ‘s Zondags werd met dezelfde opstellingen gevaren en haalde de Asopos-Proteus 8 een 2e plaats in de B-Finale en het 4tje demarreerde vanuit de start al naar de eerste plaats en heeft dat weten vast te houden! Met andere woorden, weer vier beginnelingen minder! Hulde
EJZ heeft vanwege een aantal blessures haar plannen om te starten met een 4 én een 8 wat om moeten gooien en investeerde vol in de 8. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want op zaterdag hebben ze de A-finale gehaald! Op zondag is er wederom gestreden in het beginner veld en daar de 3e plek behaald. Met nog 2 wedstrijden te gaan kan dat in de nabije toekomst wellicht een blik worden.Tot slot hebben we EJL die niet in de 8 te vinden waren maar in de 4. Zelden was het veld LHEj4+ uitgeschreven, maar afgelopen weekend dus wel. En daar hebben de lichte pikken goed gebruikt van gemaakt. De voorafgaande trainingen waren een beetje te vergelijken met een kartelmes: het ging met ups en downs maar toch was het altijd vlijmscherp (credits naar Winter voor deze metafoor) En daarom hebben ze dus geblikt. Mooi gedaan! Zondag stapten de mannen terug de 8 in en grepen daar de 4e plaats. MGDBeginnende bij Lisa, die op zaterdag zichzelf en haar compagnon van Skoll plaatste voor de A-finale. Zondag koos ze eveneens de Skollpartners in het 4x veld en voer de derde plaats.
Waar Kitt en Ingmar voorheen veel te vinden waren in de 2- hebben de dames hun riemen verdubbeld en deelgenomen aan het 2x veld, alwaar de 4e plek werd behaald, helaas niet goed voor een vervolgwedstrijd.  Zondag was dat wel andere koek, toen ze in skiffs de top bezetten van de voorwedstrijd en Ingmar er ook nog eens vandoor ging met het blik van de DB1x finale. Reuze!Veerle startte zaterdag in de DG1x en na een berg van een voorwedstrijd wist ze het toch net niet waar te maken in de finale en eindigde op de 5e plek. En na een hoop combinatienummers met andere verenigingen heeft Anouk nu weer een roeimaatje van Orca gevonden! Zij roeiden zaterdag met slechts een duimlengte voorsprong direct de eerste plaats in de finale van het LDE2x veld. Subliem! ‘s Zondgas kwamen de Proteus Dames weer bij elkaar en zetten hun kansen op de DE4x. Er waren grote verschillen in einddtijden aangezien de tegenstand vrij sterk was. Uiteindelijk haalden de dames hier de 4e plaats. En dat terwijl Amber en Kitty al een skiff 2k achter de rug hadden.
Niet te vergeten zijn de developments bootjes. Florine en Sofie in de 2x hadden zaterdag gehoopt op een iets stabielere tijd in de voorwedstrijd aangezien ze net buiten de finale vielen. Zondag startten ze de DB2x waar de timetrial veelbelovend was! In de finale werden vervolgens ook zeer rake klappen gegooid in het eerste deel, waarna de dames wat terugvielen en 5e eindigden.De DDev4- heeft een beetje een vergelijkbaar verhaal: op zaterdag ongelukkigerwijs geloot in de sterkste voorwedstrijd en konden de A-finale niet te pakken krijgen. De dag erop in het gevordenveld trokken de dames opnieuw aan het kortere eind en sloten het weekend af met de 5e plek. MGLTijd om even terug te blikken op het weekend van de lichte pikken. De skiffeurs Calvin, Mitch en Jaime roeiden allen de lichte gevorderde skiff. Jaime kon het nog niet helemaal bijhouden, Calvin en Mitch haalden A-finale maar moeten zijn verrast door het excessieve vermogen van de concurrenten. Ze sleepten de 5e en 6e plek binnen. Zondag stapten de heren in de dubbeltwee en hebben zich ten opzichte van de time-trial lekker herpakt in de A-finale om zodoende de 4e plek te pakken. Ook Jaime heeft niet thuis op de bank gezeten zondag maar ging de strijd aan bij de beginnelingen skiffeurs. Desondanks wist hij geen finaleplek veilig te stellen.
Roel en Mathijs hebben goede zaken gedaan voor het klassement dit weekend! In de voorwedstrijd uiteraard een plek voor de finale verzilverd en vervolgens in de finale de 2e tijd geroeid. Dit geeft ze weer de 2e plaats in het klassement terug ten koste van Asopos.
Niet te missen was ook de LHDev4-. Na fel wegstarten in de finale werden de billetjes tegen het einde van de afstand toch een beetje samengeknepen, maar het verschil was al te groot en onze lichte pikken gingen met de winst naar huis! Magnifiek!
Zondag gooide MGL het over een compleet ander boord en zette een mashup aan grote nummers op het water. Twee gevorderde 4-’ers waarvan de ene in het Gb veld harkten een 2e en een 6e plek in de finales. Een deel van deze jongens bezetten vervolgens ook de opstelling in de LHE8. Dit nummer wordt niet heel vaak gestart dus is het nice om mee te pakken zodra je de kans hebt. Onze MGL eindigde hier 4e.
 MGZOmdat Tijmen niet mee kon roeien heeft Niek ingevallen in de HDev2x met Vincent op zaterdag en pakten net als Roland en Joram de finale net niet. Deze laatste twee namen zondag ook de proef op de som met de beginner 2x en trokken er een 4e plaats in de A-finale uit.
Den oude 4- dingde knap in het HE4- veld mee ondanks dat Niek al gestart had. Ze wisten een 2e plek te halen in de voorwedstrijd en de 3e tijd te varen in de finale.Gelukkig hadden ze zondag nog een kans maar dan in een kleine veld der HG4-, en die kans hebben ze gepakt. Ries en Pieter zijn door dit blik nu ook overgangs! Super!De mennen stroopten vervolgens ook hun mouwen om als gelegenheidsbootje mee te doen in het HE8 veld, samen met hun amices van Vidar, Skadi en Argo. Dit was goed voor de 6e plek in de finale.
Stefan en Keenan zetten hun kansen op de HG1x waar al gauw bleek dat het veld geen match was voor Stefan en na het op de eerste plek finishen in de A-finale mag Stefan mouwloos scullen. Chapeau!Het HE2x veld van zaterdag is ook absuluut het vermelden waard! Niet alleen Jiri en Stefan, maar ook Vincent Klaassens samen met Harold Langen voeren daar over t water. Aangezien er grote namen meeroeiden zijn Jiri en Setfan zo op de 6e plek geëindigd en Vincent op de 2e! De snelle rekenaar had al opgemerkt dat er dus 7 blikken zijn gewonnen op de ARB voor onze DSR! De afsluitende ARBBQ werd dan ook mooi toneel voor de eeuwigdurende boegpraatjes van menig roeier.