5.8°C, 3Bft. Inloggen

Topresultaten op het EK in Luzern!

Algemeen - 04 juni 2019 - 15:48 - Door Tim van Duivenbode

Ellen wint goud, Bart en Roos halen beiden zilver binnen!

Op de Rotsee hebben de drie aanwezige roeiers van Proteus-Eretes geweldige races gevaren!

Ellen zette haar record-streak door en scherpte dit weekend het EK-record aan voor de vrouwen vierzonder. Als favoriet voer ze een sterke voorwedstrijd, Om vervolgens met een tijd van 6:24:84 één van de twee gouden plakken voor Nederland te winnen!

Roos vaart een ongelooflijk spannende race, van een derde plek in de eerste meters naar een eerste plek als resultaat van een gigantische push voorbij de Duitsers rond de 1250-1400 meter. De race staat gelukkig op de site van World rowing en is een aanrader om terug te kijken, mocht je deze gemist hebben. Bij de eindsprint is het Duitsland die nét het puntje voor weet te duwen en is de zilveren plak voor Nederland.  

Bart Ligt na een flink turbulente periode aan de start van de LM4X, met een project dat grootendeels op eigen kracht tot stand is gekomen. Ondanks weinig tijd te hebben voor de voorbereiding weten ze na een tweede plek in de voorwedstrijden (achter Frankrijk) een goede repercharge te varen en in de finales in een ongelooflijk spannende en krappe race de Fransen voor te blijven en een zilveren medaille te halen. Ook deze geweldige race is terug te kijken!

Het bestuur zou graag deze roeiers namens de hele vereniging willen feliciteren met hun geweldige prestaties op het EK!