18.5°C, 4Bft. Inloggen

Een uniek Wereldbeker roeipakje voor het goede doel

Algemeen - 27 mei 2019 - 14:31 - Door Daniel Korvemaker

Op zoek naar een nieuw ploeg- of trainingspakje? Of een mooie herinnering aan de Wereldbeker in Rotterdam? Ter ere van de Wereldbeker in Rotterdam is een uniek roeipakje en t-shirt verkrijgbaar waarvan de gehele opbrengst gaat naar het Jeugdsportfonds!

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 378.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 9 kinderen (bron: ‘Advies opgroeien zonder armoede’, SER). Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Sporten helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch kunnen sporten bij een vereniging. Voor die kinderen en jongeren betalen we de contributie, het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen (Jeugdsportfonds, 2019).
De Wereldbekerfinale wordt dit jaar in Rotterdam gehouden. Hier komen toproeiers, roeiliefhebbers en vrijwilligers uit Nederland en de rest van de wereld samen om een topevenement neer te zetten. Een goede aanleiding om aandacht te vragen om sporten voor iedereen toegankelijk te maken.
Daarom zijn Lisa Scheenaard en Roos de Jong (Roeisters in de Nederlandse dubbeltwee) een initiatief gestart dat de Wereldbeker en het Jeugdsportfonds samenbrengt. Zij hebben, na de belangstelling het Amsterdamse pakje, een roeipakje en t-shirt ontworpen met unieke elementen uit Rotterdam speciaal voor de Wereldbeker.
Lorini heeft aangeboden om de pakjes te leveren voor de kostprijs, waardoor de gehele opbrengst (min. €15,- per pakje) ten goede komt aan het Jeugdsportfonds. In de voorverkoop zullen de pakjes €63,- kosten. In de voorraad op de wereldbeker en nabestellingen zijn de pakjes wat duurder (resp. 67 en 72 euro).
Daarnaast hebben we ook een tof 100% katoenen shirt zodat je het ook kunt dragen als je niet in een boot zit. Samen met het roeipakje is deze ook te kopen in een “kortingsdeal” van €83,-

Bestel online voor 9 juni op: http://knrb.lorini-sports.com en haal het op bij de wereldbeker