8.5°C, 6Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Saurus International Regatta

Algemeen - 24 mei 2019 - 17:28 - Door Philippe van Mastrigt

Aankomend weekend zal het ver reizen worden voor de compo’s van Proteus. Als een van de grootste deelnemende verenigingen zullen onze Proteërs strijden op de Saurus International Regatta. Lees hier de voorbeschouwing!

De Saurus International Regatta (SIR) vindt op 25 mei plaats in verre zuiden op de Zuid-Willemsvaart te Maastricht. De race bestaat uit twee afstanden van 1500 meter en 250 meter. Dat woordje ‘international’ heeft behalve dat het leuk klinkt ook een reden. De start zal namelijk in België plaatsvinden waarna men finisht in Maastricht; het zal dus een grensoverschrijdende wedstrijd worden.

In de ochtend zal het dames C4+ klassement van start gaan, waar onze ploeg Ongekend twee rondes achter elkaar zullen roeien. Vervolgens zal de eerste ronde van het mix 8+ veld van start gaan waar Optikant en SIRieus?! aan deelnemen. Tegelijkertijd zullen ook het heren C4+ klassement en Dames 1 van de bakboord bokaal starten. In het heren veld zal Solide laten zien wat ze in petto hebben. Bij de dames zullen dat Sho(r)t, Chiquita’s, SchieTop, Xplosief en Calypso zijn. Buiten de bakboord bokaal om zal Complex in het DOnerv C4+ veld laten zien dat zij harder kunnen roeien dan de bakboord bokaal. Net na drieën zullen de herenploegen weer van start gaan, waar in het heren vier-met veld Den oude vijf en in het Heren 1 veld van de bakboord bokaal Ja, boeien?, Vitaal, Ambivalent en De Stoomboot in Belgisch water mogen beginnen. Aan het einde van de middag zullen de dames 4+ van de sprintbokaal van start gaan. Hier zal de Asopos ploeg Riskant? gestuurd worden door onze Huub Visser en zullen Adtvies en Finaal van start gaan. Als laatste veld zullen de De Sproeiers en Spetter Pieter Pater van de Heren poule 2 gaan strijden.

Na een hele dag grenzen verleggen en bouwen mag men genieten van vloeibaar goud en bakken vouwen. Dit kan onder andere op het feest van Saurus: “Kaal aan ‘t Kanaal” dat om acht uur begint.

(Afbeelding: RSM Saurus Media; https://www.saurusinternationalregatta.com/media)