11.1°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Head

Wedstrijdroeiverslag - 15 maart 2019 - 09:12 - Door Sylvie Wigmans

Na de hele week enkel een vaarverbod voor ons neus gekregen te hebben zijn de nodige kilometers op de ergometers gemaakt. Dit weekend gaat Amsterdam echter de strijd aan. Wie is er sterker: de wind uit het Westen of de 87e editie van de Head?

Deze zaterdag en zondag is het weer tijd voor de Head of the River Amstel, die sinds 1932 op het Amsterdamse water geroeid wordt. Na een week met voornamelijk windkracht acht om onze oren zijn de nodige kuchjes en griepjes opgelopen. Desondanks kijken we uit naar een prachtig weekend waaraan 25 Proteus ploegen zullen deelnemen.

Dit jaar zal de wedstrijd worden gestart in Ouderkerk aan de Amstel, waarna er na acht kilometer in Amsterdam de laatste halen gemaakt worden. Een unieke afstand wat voor menig roeier zowel fysiek als mentaal een even grote strijd is.
Op dit moment is het tijdschema nog door onzekere weersverwachtingen onder streng voorbehoud. Zo kunnen de blokken op zowel zaterdag als zondag worden afgelast en het tijdschema aangepast worden. Vrijdag om 13.00 volgt een update, dus houd de site van de Head goed in de gaten!

Zaterdag
Op zaterdag zal de dag voor Proteus worden afgetrapt om 13.15 met Lisa in het LDG 4* veld, welke als tweede ploeg het Amsterdamse water op mag. Zal zij net zoals een paar weken terug tijdens onze eigen WW weer met een blik rijker naar huis komen?
Vervolgens is het de beurt aan Heerenclubacht Adequaat, welke rond 13.30 zullen starten. Even later in hetzelfde veld zal de kersverse compo-acht Equivalent een minstens zo snelle tijd proberen te behalen, ondanks dat ze nog maar zeer kort samen in de acht trainen.
De gemixte acht Optikant zal even later ook op het water te vinden zijn, welke een combinatie is van de club- en compoacht Riskant en Optimael.
Tijdens blok 2 van de zaterdag zullen er nog meer achten op het water te vinden zijn, waaronder de DG 8+. Ook zullen er Proteus dames te vinden zijn in de DE 4*. EJD zal daarnaast starten in twee viertjes.
Als laatste zal er gestart worden in een 8 in het heren veteranen veld, de mannen van de Barbara acht liggen weer aan de start! Dit is een uitgebreid veld met verenigingen die zijn vertegenwoordigd vanuit alle hoeken van Nederland!

Zondag
De zondag zal wat vroeger beginnen, in het bijzonder voor de LHG 8+ die de dag zullen aftrappen voor Proteus. Kort daarna is het de beurt aan EJL om te laten zien wat zij als eerstejaars in zich hebben.
Vervolgens is het aan Damesclubacht Chaos om hun 4e plek in de Kruithuisbokaal te verdedigen. Er zullen daarna maar liefst 5 damesploegen van Proteus te vinden zijn in de DCl 4*. Wie zal er in dit veld vandoor gaan met de snelste tijd op de acht kilometer?
Daarna is het weer de beurt aan de achten om de harde roeihalen neer te zetten. Met drie achten in het HG veld zal Proteus er alles aan doen om een eerste plek binnen te halen.
Dan is het de beurt aan EJZ om maximaal te gaan. Ook Zwicht zal kort daarna volgen, die de H4K van vorig weekend nog moeten inhalen. Loles zal daarnaast het viertje van Laga door de oneindige acht kilometer sturen.
Het laatste Hemelsblauw dat op het water te vinden zal zijn dit weekend is een dames veteranen acht met Sytske de Groot en Peter Wiersum!

Het belooft een spannend en prachtig weekend te worden, zowel op het water als in de lucht. Mocht je dit weekend nog geen plannen hebben, kom dan onze ploegen aanmoedigen vanaf de kant samen met alle andere Proteeërs! Het bestuur zal onder andere klaarstaan met knakworst. Genoeg reden dus om naar Amsterdam toe te komen!  P.S. Het Venster vond alvast een voorproefje eerder deze week.