11.1°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing H4K

Wedstrijdroeiverslag - 12 maart 2019 - 12:52 - Door Susan Potters

Het weer heeft afgelopen weekend niet meegezeten, door de harde wind ging de H4K maar deels door en werd het een H3K, H2K, of voor sommigen zelfs een H1K. Op zaterdag is er na lang beraad van Nereus besloten om een paar velden de 750m te laten doen. De 2,5k en 250m werden doorgeschoven naar de zondag, en de 5k is niet meer geroeid.

In het eerste en laatste blok op de zaterdag startten de herenachten. Er was echter door Proteus besloten dat de weersomstandigheden te gevaarlijk waren om het water op te gaan, waardoor EJL, EJZ en MGL de 750m niet hebben gestart. MGZ heeft als enige de 750 m geroeid, met een heerlijk briesje van windkracht 8, en werd met hun twee achten 2e en 22e.

De volgende dag werden de 2,5k en 250m gestart, die eigenlijk eerst zaterdag op de planning stonden. De ochtend begon met de acht van MGD, die een 15e plek hebben weten te bemachtigen. Hierna was het aan de beurt aan Veerle, Amber, Kitty, Ingmar en stuur Jaep in het DE4* veld, hier hebben ze een mooie 5e plek behaald. In hetzelfde veld heeft Ellen Hogerwerf, onze Olympiër, geblikt in een combibootje! Als laatste in dit blok heeft Lisa in het LDG4* veld, ook in een combiboot, de snelste tijd gevaren op de 250m, en zijn ze uiteindelijkl 2e geworden! 

In het volgende blok was het de beurt aan de mannen. MGZ heeft hier een mooie tijd neergezet op de 2,5k, net achter Nereus die onverslaanbaar bleek. Door een iets mindere 250m, zijn ze uiteindelijk op een 3e plek geëindigd. Het andere bootje van MGZ eindigde op een respectabele 25e plek. Hierna was het de beurt aan MGL om te laten zien wat ze waard zijn, ze werden 4e op zowel de 2,5k als de 250m. Helaas kwamen ze hiermee niet verder dan een 9e plek, omdat ze de 750m niet hadden gestart. 

Vervolgens kwamen ook EJL en EJZ voor het eerst in actie. EJZ had een goede sprint, maar heeft uiteindelijk geen klassementspunten binnengehaald. Dit vanwege de 750m die ze niet hadden gestart op de zaterdag. Ook EJL bewees dat ze goed kunnen sprinten, met een mooie 5e plek op de 250m. Samen met een 10e plek op de 2,5k eindigden ze op een 12e plek, dus helaas geen klassementspunten. 

Ook Sjoerd de Groot kwam in actie, in het Veteranen A veld. Hier werd hij in een gecombineerde boot 3e. Als laatste was het de beurt aan de Clubachten. Na een middag wachten op het oordeel of hun blokken door zouden gaan, hebben zij uiteindelijk een H1K gedaan en alleen de 2.5k gestart. Heerenclubacht Adequaat ging met een 8e plek naar huis en Damesclubacht Chaos behaalde een mooie 7e plek.