11.1°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing WinterWedstrijden

Wedstrijdroeiverslag - 19 februari 2019 - 18:27 - Door Coen Jansen

Met een van de zonnigste weekenden tijdens dit evenement ooit zijn de WinterWedstrijden zeer succesvol verlopen. Met maar liefst 5 overwinningen en scala aan baanrecords kan Proteus-Eretes tevreden terugkijken!

Al voordat de klok 6 uur sloeg was de WWK op zaterdag uit de veren om de laatste voorbereidingen te treffen voor de 5km lange baanwedstrijd.  Het eerste blok startte om 10:00 uur met alleen maar Dames, geen heer te bekennen. EJD eindigde na stabiele tussentijden op een 10e plek en weten zo net geen klassementspunten te bemachtigen.
Susannah waagde zichzelf tussen de bondsroeiers in het DE1x veld en wist zich goed staande te houden met een 3e plek. Het onafscheidelijke duo Amber en Veerle bleken ook in het DG1x veld weer erg close te zijn: met slechts een klein tijdsverschil werden ze respectievelijk 4e en 5e.
Anouk stapte eveneens haar skiff in en eindigde 3e in het LDE1x veld en moest helaas het onderspit delven tegen haar Gyaanse concurrent. En als laatste Proteër heeft Lisa het eerste blok prachtig afgesloten met een overwinning in het LDB1x veld, blik getrokken! Blok 2 stond op een heat na in het teken van de heren en begon met het LEj8+ waar natuurlijk EJL het opnam tegen hun 15 tegenstanders. Ondanks een uitmuntende prestatie op de NKIR en met een ongelooflijk kleine marge hebben ze helaas toch aan het kortste eind getrokken en vallen net buiten de klassementspunten op een 11e plek. De Zwichte 4+ werd 5e in hun veld maar in datzelfde veld heeft stuur Loles icm Laga de eerste plek weten te halen, gefeliciteerd! Eva stuurde even later een gevorderde dames bootje van Skøll naar de 3e plek.
Jiri en Stefan beproefden hun skiff geoefendheid op ons eigen vaarwater tezamen met een klein dozijn andere gevorderde heren. Jiri wist hier de 6e plek te behalen en Stefan bovendien met een ruime voorsprong iedereen achter zich te laten. Het 3e blik van de dag was een feit. Toen iedereen van de schrik van de jetskivarende relschoppers was bekomen kon blok 3 in alle rust worden voortgezet. EJZ ging prima van start in hun heat maar dat temperde een beetje naarmate de kilometers werden afgelegd. Met 3 boten die ex aequo voeren voor hun eindigden ze op de 13e plek. Van de zware middengroepers heeft daar waar onze rode buren er met de winst vandoor gingen, de soon to be developments 4+ met substitute een 12e tijd gevaren in het gevorderde veld. Zondag, de dag van de op statuspunten gedifferentieerde velden, begon blok 4 met een handvol 8’en en een gros kleine nummers. EJL had de intentie consoliderendere halen te maken dan de dag ervoor en hebben zodoende bijna een halve minuut sneller gevaren, maar zijn helaas wel op laatste plek van hun veld geëindigd.
De 2x combinaties Roland - Joram en Jiri - Stefan gingen de strijd aan in het HG2x veld. Het gebundeld vermogen en de voorspoed van zaterdag was kennelijk een effectieve formule bij Jiri en Stefan want zij wisten dit veld te winnen! Roland en Joram behaalden de 9e plek.De lichte pikken Roel en Matthijs voeren een prima 3e plek in het LHB2x veld met, zoals dit weekend al zo vaak voorgekomen, een fractie achter hun voorganger. Vincent en Sander van Thêta hebben afgelopen jaar tot twee keer toe afgerekend met de andere bonds 2’tjes, maar konden deze streak net niet vasthouden. Desalniettemin is de één na snelste bonds 2- van de WW een voortreffelijke prestatie.
Ries en Pieter van MGZ eindigden op een 4e plek in het HG2- veld, waar ze tegenstand moesten bieden tegen Ries z’n Canadese roeikameraad Daan Vos de Wael van Laga. Doch, wat niemand had voorzien is wat Hidde en Lucas hebben geflikt in het LHG2- veld. Ongelooflijk kordate klappers zijn daar neergezet met als resultaat een zacht uitgedrukt ruime eerste plek en bovendien naar men zegt een LHSA2- baanrecord! Van harte Het 5e blok. De oude 8 heeft het zwaar en behaald een 4e plek. Het bestaan van een oude 8 impliceert vanzelfsprekend een jonge 8. Deze jongens hebben zich herpakt wisten de 8 van Orca in te halen teneinde het traject waarna ze 2e werden in het beginnersveld. EJD kwam opnieuw net een aantal seconden tekort voor de 3e plek en eindigden als gevolg op plaats 4.
Het elite heren 4+ veld bestond uit 3 bondsvieren en de oude 4. Tandje erbij voor de bondsvieren, aangezien zij in 2-tjes een blok ervoor dezelfde 5k hebben afgelegd. Vincent op slag van een van deze vieren was een machtige opstelling, maar moest het doen met de 3e plek. De oude 4 van Proteus kon de bondscombinaties nog net niet bijbenen en eindigde na een enerverende 5 kilometer 4e doch laatste in het veld.
In het HB4+ veld vocht de Zwicht voor hun plek. Slagman Thomas had zijn zonnebril erbij opgezet en ze voeren een snellere tijd dan de dag ervoor. Een zichtbare correlatie. Chronologischerwijs waren vervolgens 2 2x aan de beurt van MGD. Helaas eindigden zij op de 2 laatste plekken in hun veld. Maar MGD had nog niet al haar kaarten gespeeld. Bij de DG2- werden Annelouk en Sanne gedeeld 7e en Kitty en Ingmar speelden het klaar om nummer 2 uit hun veld te worden. De dag werd afgesloten met Bibi Klaassen die onder naam van Proteus-Eretes de toon zette in het dames veteranen 1x veld. Nu het weekend voorbij is, de medeverenigingen weer naar hun eigen stad zijn en de KCK zoals vanouds gebruikt kan worden als vergaderruimte keert de rust en dagelijkse orde weer terug naar de Beuk. Op naar de volgende wedstrijd!