10.3°C, 5Bft. Inloggen

Symposium "In control met alcohol"

Algemeen - 24 januari 2019 - 14:54 - Door Hein Gijsman

Afgelopen week vond het symposium "In control met alcohol" plaats. Zo'n 150 leden van Delftse studentenverenigingen discussieerden tijdens workshops over de wijze waarop verantwoord alcoholgebruik onder studenten gestimuleerd kan worden.

Het symposium heeft vooral de bewustwording vergroot binnen studentenorganisaties wat moet gaan leiden tot verantwoordelijker gebruik van alcohol. Want dat studenten een biertje drinken is prima, maar de grenzen herkennen en hun eigen gezondheid in de gaten houden is belangrijk. Charlie Wolters, D.S.V. Sint Jansbrug: “Op het symposium is er een goede vervolgstap gezet in de samenwerking rondom verantwoordelijk alcoholgebruik. Het is goed om te zien dat de verschillende studenteninstanties nu beter geïnformeerd zijn en dat er meer bewustwording is gecreëerd voor dit onderwerp.”

Het symposium werd georganiseerd door studenten van vijf studentenverenigingen, waaronder DSR Proteus-Eretes, en de Rode Kruis Studentendesk Delft met hulp van onder meer de TU Delft, Gemeente Delft en de Stichting Jeugd en Alcohol. Het is onderdeel van de samenwerking tussen deze organisaties om bewust alcoholgebruik onder studenten te stimuleren zoals afgesproken in de intentieovereenkomst die door deze partijen getekend is.

Voor meer informatie over het symposium en dit project, klik hier, of spreek iemand van het bestuur aan.