Vaarverbod: Windkracht 8 Inloggen

Nabeschouwing NKIR

Wedstrijdroeiverslag - 13 december 2018 - 17:31 - Door Sylvie Wigmans

Met 57 inschrijvingen was Proteus afgelopen weekend weer goed vertegenwoordigd op alweer de 28e editie van de NKIR. Lees hier de nabeschouwing!

‘s Ochtends mochten de dames bij Proteus de dag aftrappen. Als eerste startten Hoezo? en de dames TopC4 de 1000m, maar beiden wisten helaas niet in de top 10 te eindigen.
Ook de heren waren aanwezig bij de 1000m. In dit veld startten er 3 Proteus ploegen, waarvan er één de 5e plek behaalde: Edwin, Daan, Robert en Gerald trapten net voorbij Triton.

Vervolgens was het tijd voor de pittige 2000m afstand. In het gevorderde lichte dames veld belandde Lisa met een flinke eindsprint op een 16e plek.  
In het gevorderde veld startten er maar liefst 8 dames. Van deze 8 eindigde Kitty, die een behoorlijk constante 2000m aflegde, het hoogst: wederom op een 16e plek.
Daarna was het de beurt aan de gevorderde lichte heren om de 2000m aan te gaan. Hidde was het snelst van de 4 heren van Proteus en kon naar huis met een 8e plek.
In het gevorderde heren veld was het behoorlijk druk. 15 hemelsblauwe pakjes konden bewonderd worden op de ergometers. Twee daarvan kwamen behoorlijk dichtbij die snelste tijd. Max werd, nadat hij zijn ergo bijna omver had gebeund, op 0.6 seconden na tweede en moest de winst geven aan Nereus. Niek belandde 1,7 seconden daarna op een 4e plek.
De toon was gezet voor Proteus en dus mocht de HAK Damesclubacht laten zien wat ze konden. Met een lekker constante 2000m wisten zij de eerste winst die dag voor Proteus te behalen en lieten ze de ‘paardenstaartjes’ van Nereus en Triton dik achter zich.  
Ook de AK Heerenclubacht moest zich bewijzen deze dag. Maar het was Team Tank in het HCl8 veld die de tweede winst voor Proteus naar huis bracht. Als één team wisten zij met 9 seconden voorsprong op de eerste plek te eindigen.
Vervolgens was het weer tijd voor individuele roeiers. Susannah en Anouk startten in het LDSB veld, waarvan Susannah op een 2e plek eindigde achter Marieke Keijser. Ook in het LHSB veld werd een 2e plek behaald door Tom achter de infameuze Obbe Tibben.
Die winst werd wél gegrepen door Bart in het LHE veld. Hij behaalde een ruime eerste plek en trapte 1 seconde onder zijn persoonlijk record. Hiermee zorgde hij voor de derde overwinning van Proteus. In het DSB veld startte Veerle, Ingmar en Amber. Veerle eindigde op een 5e plek.  
In het elite veld startten voor Proteus Ellen, Jiri en Stefan, waarvan de laatste op een 4e plek in het HE veld eindigde.
Vervolgens was het tijd voor de eerstejaars selectie velden. Voor hen allemaal een behoorlijk spannend moment, omdat dit hét moment was om zichzelf te bewijzen aan de coaches.
EJD was opgesplitst in een 8 en een 4tje. Geen van hen wist helaas een top 5 plek te behalen. EJL startte met 2 achten, waarvan er één net op een tweede plek belandde achter Laga. Ook van EJZ waren er 2 achten op de NKIR te vinden. Zij mochten de dag niet afsluiten met een plek in de top 5.

De concept2 apparaten hebben flink hun best gedaan om de halen van de roeiers aan te kunnen! Met drie eerste plekken voor Proteus kunnen we terugkijken op een geslaagd weekend. Mocht je nou nog meer geïnteresseerd zijn in de resultaten van afgelopen zaterdag? Alle resultaten zijn uitgebreid te bekijken op time-team, inclusief grafieken en geluidsfragmenten!