20.5°C, 6Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Hel van het Noorden en SGOEPPPATS

Wedstrijdroeiverslag - 23 november 2018 - 13:17 - Door Coen Jansen

Nu de temperaturen de laatste week onmeunig hard gedaald zijn wordt de wintercollectie roeikleding weer uit de kast getrokken. Zo guur als de Hel van ‘63 zal het niet worden, maar de Hel van het Noorden heeft er ook een handje van om barre omstandigheden te vertonen.

Zoals vorig jaar nog, toen de wind loodrecht op de roeirichting stond. Menig roeier zette die dag een PR tijdens het oproeien met lighthalen, in plaats van tijdens de wedstrijd zelf. Maargoed, genoeg gelul.

Heren
Bij de heren starten de tweezonders zondag als eerste met van Zwaar Jiri en Pieter en van Licht Lucas en Hidde. Ook komen later op de dag Stefan en Niek nog in actie in de drukbezette skiff velden en eveneens Bart Lukkes, Calvin en Tom in de lichte skiff velden. 

Dames
Ook een deel van de Dames van Proteus schroomt niet om in een skiff of 2 het 6 km lange traject af te leggen. Roos zien we terug in het open skiff veld, terwijl Amber en Veerle in het SB veld meedoen. De lichte Dames zijn zeker niet ondervertegenwoordigd aangezien Lisa, Susannah en Anouk deelnemen in hun SB veld. Als klapper aan het einde van de dag zullen niet alleen Kitty en Ingmar in de 2- stappen, maar ook Ellen i.c.m Triton, die de oplettende Proteeër al een keertje heeft zien trainen op onze eigen Schie. 

SGOEPPPATS
Ook comporoeiend Proteus mag niet vergeten worden. De eerstejaars, of in ieder geval een aantal ploegen, zullen met hun kersverse ploegjes hun tweede UIT wedstrijd hebben over om en nabij 500 meter. De SGOEPPPATS is een naam die veel wenkbrauwen doet fronsen en is in feite een afkorting van alle (bijna) niet-KNSRB verenigingen van Nederland. Kan jij ze allemaal opnoemen?