21°C, 5Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Argo Najaars Slotwedstrijden & Lingebokaal

Competitieroeiverslag - 09 november 2018 - 15:56 - Door Sylvie Wigmans

Aankomend weekend vindt de 12e Argo Najaars Slotwedstrijden plaats in Wageningen. Daarnaast is deze zaterdag de 37e Lingebokaal, georganiseerd door Roeivereniging Leerdam. Bij beide wedstrijden zijn er Proteus ploegen op het water te vinden. Lees hier de voorbeschouwing!

De Argo Najaars Slotwedstrijden is de laatste wedstrijd van de najaarsbokaal. Elke ploeg moet tijdens deze wedstrijd 2x een 1000m met keerboei roeien.
Valentijn & Broer zullen zaterdag starten in het H2x veld. Verder zullen de Proteus heren alleen maar in het 4+ veld te vinden zijn; dit zijn 7 ploegen! Zij zullen allemaal hun best doen om na die keerboei als snelst over de finish te roeien. Pakt SneeuwNikje weer de eerste plaats of gaat iemand anders ons verrassen?
Zondag zijn de dames aan de beurt. Miriam en Geke gaan in de D2x weer proberen met de eerste plek naar huis te gaan. Ook Noortje & Charlotte zullen in dit veld starten. In het D4* starten er 3 Proteus boten, dus een grote kans om die winst te pakken! Daarnaast starten er nog 2 damesploegen in de 4+.

Op zaterdag vindt de Lingebokaal plaats; een achtervolgingsrace van 6 kilometer tussen Kedichem en Leerdam. Deze wedstrijd is inmiddels een klassieker voor ploegen die in het najaar een mooie en gezellige achtervolgingsrace willen starten.
De Heren Clubacht van afgelopen jaar en de HAPK Cl8+ zullen deze dag tegen elkaar strijden. Om hun letter P weg te spelen, moet de HAPK de Oude Clubacht - die enigszins brak de boot in zullen gaan - verslaan. Zal dit ze lukken?