9.8°C, 5Bft. Inloggen

Nabeschouwing Okeanos Tweekamp

Competitieroeiverslag - 13 juni 2018 - 16:13 - Door Coen Jansen

De eerste editie van de Okeanos Tweekamp werd afgelopen zaterdag georganiseerd op de Bosbaan. Naast het vele roeien over de afstanden van 500 en 1000 meter werd er genoten van het weer in de zonovergoten jacuzzi, meerdere dozijnen burgers geflipt en natuurlijk een hoop pils weggetikt.

NOOC

Van de NOOC Stuurboord ploegjes startten de Heren van poule 2 als eerst, met van Proteus de ploegjes Das Boot en Tandtoe. Deze compo-eindbazen voeren nette plekken in hun voorrondes. Tandtoe haalde zo de A-finale en Das Boot de B-finale, waarin ze respectievelijk 6e en 4e werden. MBMB was ook van de partij in bij de Dames poule 2. Na de eerste 500 m moesten ze genoegen nemen met de C-finale en daar eindigden ze 2e na 1000 m yea
Er lijkt wel geen wedstrijd voorbij te gaan waar Proteus geen deelname heeft in het DOnerv C4+ veld. Zo ook dit weekend weer, want QUATTROW en Noottella lieten het veld prima achter zich in de voorronde. In de finale moesten deze ploegjes het echter bekopen tegen de Leeuwardense underdogs in watermeloenoutfit die onverwacht erg sterk uit de hoek kwamen.
Even later luidde het startschot voor de voorwedstrijden van de Dames Poule 1 waarin Proteus 4 ploegen sterk is, geheten Hoezo?, BOOTY, VLOT en Janita. Hoezo? en VLOT haalden met gemak de A-finale en BOOTY en Janita hebben zich klaargestoomd voor de B-finale. Maar wederom is bewezen dat 1000 m toch wel 2x zo lang lijkt als 500 m, waardoor er grote verschillen kunnen ontstaan. Zo haalden Hoezo? en VLOT de 4e en 6e tijd in de A-finale en in de B-finale finishten BOOTY en Janita als 6e en als 3e.
In het D C4+ Klassement roeide Ellende, ondanks wat hun naam telkens weer doet verwachten, volledig zonder enige miserie of tegenspoed de eerste plek in de voorronde en daarna ook in de finale! Door deze taart zullen ze hierdoor waarschijnlijk een plekje hoger in het klassement komen.
Bij de Heren van poule 1 is maar liefst een kwart van de ploegjes van Proteus, en hun aanwezigheid werd dit weekend wederom benadrukt. In de voorrondes is de toon gezet door Pingu en Schuimkop die beide de A-finale claimden. Velox Cito, Compensatie en Rap’s plaatsten zich voor de B-, C- en D finale respectievelijk. Opvallend is dat zij alle drie nagenoeg dezelfde tijd voeren in de finales. Schuimkop en Pingu gingen nog een fractie harder en dat resulteerde in een 4e plaats voor Schuimkop en de eerste plaats voor Pingu! Hiermee verzilverd Pingu hun eerste plek in het klassement, zeker ook omdat de grote concurrenten van Gyas deze wedstrijd slechts de B-finale hebben gehaald.
In het H C4+ Klassement streed Donker om de eer van Proteus hoog te houden. Maar dit was misschien wel een van de Donkerdere bladzijden uit hun roeigeschiedenis aangezien ze zich na de voorronde hadden geplaatst voor de C-finale. Hier hebben ze zich wel weer bewezen want de eerste plek was een fluitje van een cent.

Ouderejaars

De dag begon met het legendarische duo VE-TWO in het DCl 2x veld. Maaike en Pascalle plaatsten zich voor de A-finale waar ze zich naar een 4e plek roeiden. Daarna ging de voorronde van het HCl 1x veld van start met de gevarieerde bezetting van 2 keer Proteus en 2 keer Theta. Een van de twee Proteërs was MatcieMaestro Wouter die zich weer eens in een roeiboot waande. De andere Proteër was Pingu’s trots Gilles die in de finale met volle overtuiging een taart haalde!
Door op het clubroeien: bij damesclubacht Riskant bleef de linke soep koud staan want in de voorwedstrijd sprintten ze naar de 4e plek toe en de daaropvolgende B-finale hebben ze een knappe 2e plek behaald. De ploegjes Voorbij, Potvissen en Dubbeltwee namen deel in het DCl4* veld. De Potvissen en Dubbeltwee plaatsten zich samen voor de B-finale waar een duidelijke Tweekamp gaande was. Halverwege de race werd er een inhaalslag gemaakt en eindigden de Potvissen 1e en Dubbeltwee enkel tweede. In de A-finale liep het de eerste 500 m voor Voorbij nog niet zo soepel maar daarna gingen ze iedereen voorbij en roeiden naar de 2e plek!
Het Mix2x veld werd daarna ook nog verroeid met een sterke voorronde van Proteus: Alexander en Charlotte roeiden de eerste en Hendrik-Jan en Merel, die onder de dolkomische naam H&M meededen, de tweede plek. In de B-Ronde snelden Alexander en Charlotte als een kanon voor het veld uit en haalden zo nog een taart voor Proteus binnen!
Tot slot hebben de dames van Team Kast in het D 4+ veld laten zien dat ze geen BILLY zijn maar toch wel een stevige HEMNES. In de A-finale kwamen ze echter net te kort en eindigden ze 2e. Herenclubacht Illuster maakte nagenoeg hetzelfde mee: in de voorronde waren ze nagenoeg even snel als Laga, maar in de finale hebben ze helaas op een paar seconden na geen roemrijke overwinning. Zorgen hoeven er nochtans niet te zijn, want de eerste plek in de sprintbokaal is nog steeds veilig.

4 taarten gehaald op ‘n zonnige zaterdag, dus wederom een mooi succesje voor Proteus-Eretes!