20.7°C, 3Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Okeanos Competitie Tweekamp

Competitieroeiverslag - 08 juni 2018 - 15:17 - Door Eline Theuwissen

Dit weekend is het weer tijd voor een nieuwe competitiewedstrijd. Hoewel, helemaal nieuw is deze wedstrijd niet. Vorig jaar bestond deze ook al, maar dan alleen als sprint.

De Okeanos Sprint is nu uitgebreid met een 1000 m naast de 500 m sprint en is nu daarom een tweekamp. Het is deze week de stuurboordbokaal van de NOOC die van start zal gaan. Dit is de één na laatste wedstrijd in deze bokaal. Daarnaast is de wedstrijd ook onderdeel van de C4+ klassementen. Vanuit Proteus zullen er 28 ploegen zaterdag op het water van de Bosbaan te vinden zijn, waarmee we wederom de vereniging met de meeste inschrijvingen zijn. 

C4+ en
De eerste Proteus C4+’en van de dag zullen rond 10.00 verschijnen in heren poule 2. Das Boot en Tandtoe zullen na elkaar starten in de voorwedstrijd. Deze eerste ploeg staat op dit moment op een derde plek in hun poule, dus met een goede tijd dit weekend kunnen zij zich nog plaatsen in poule 1 aan het eind van het seizoen.
Vervolgens is het de beurt aan de dames uit poule 2. MBMB is de enige Proteus ploeg in dit veld. Zij gingen er tijdens de EDR twee weken geleden met een zesde plek vandoor, wat ze een vierde plek in de poule heeft bezorgd. Ook voor deze dames is poule 1 zeker nog haalbaar.
Vervolgens zullen er twee Proteus ploegen starten in het DOnervC4+ veld: Quattrow en Nootella. Beide ploegen vinden de wedstrijden in de NOOC bakboord bokaal blijkbaar niet voldoende. Quattrow zit op dit moment in poule 1, Nootella in poule 2. Ze zullen het deze dag op moeten nemen tegen 9 andere ploegen. Zal Quattrow na de EDR opnieuw een taart binnenhalen? Of worden het hun concurrenten van Proteus of een andere vereniging die er met de winst vandoor gaan?
Hierna is het de beurt aan de dames uit poule 1 van de stuurboord bokaal. Deze is goed vertegenwoordigd: Hoezo?, BOOTY, Vlot en Janita zullen namens Proteus starten in dit veld. Zullen zij na deze dag allemaal weer in de top 10 eindigen? Hoezo? staat op dit moment derde in de bokaal, dus het is belangrijk dat zij een goede tijd gaan neerzetten.
Daarna zullen de dames Top C4’en laten zien wat ze te bieden hebben. Ellende staat op dit moment op een derde plek in het Klassement. Het verschil is weinig, dus er kan nog van alles met de stand gebeuren.
Vervolgens zullen de heren uit poule 1 aan de start verschijnen. Ook in dit veld zullen genoeg wit/oranje bladen te zien zijn: namens Proteus starten Schuimkop, Pingu, Rap’s, Velox Cito en Compensatie. Pingu staat op dit moment met een miniem verschil op een eerste plek. Na een aantal fanatieke trainingen zullen zij er zaterdag alles aan gaan doen om deze plek te behouden. De overige ploegen gaan proberen een plekje in de top 10 van de bokaal te bemachtigen. Als laatste voorwedstrijd zullen de Zware Top C4’en van start gaan. Tijdens de EDR werd Donker vijfde en staan daarmee op dit moment op de achtste plaats in het Klassement. Zit een top 5 er nog in voor de heren?
Na alle voorwedstrijden zullen de finales starten in chronologische volgorde: SB H2, SB D2, DOnerv C4+, SB D1, Dames Klassement, SB H1 en Heren Klassement.
Hoe zullen de standen in de stuurboord bokaal zijn na deze dag met nog maar één wedstrijd te gaan? We gaan het zien!

Ouderejaars
Er zullen ook een aantal ouderejaars meegaan naar de bosbaan voor deze nieuwe tweekamp. De eerste ouderejaars die aan de start zullen verschijnen, zijn de dames dubbeltweetjes. Hier zullen we zien of Pascalle en Maaike met de Ringvaart in de benen nog steeds vooraan mee kunnen varen! Hierna is het tijd voor de herenskiffs. Hier zullen Wouter en Gilles starten voor Proteus. Gilles wist op de EDR verrassend goed mee te varen in het veld en zal dit zeker proberen te evenaren dit weekend! De twee clubachten, Illuster en Riskant, gaan tijdens deze wedstrijd hun posities in de sprintbokaal veilig proberen te stellen. In het dames clubdubbelvieren veld zijn we ook weer goed vertegenwoordigd. Maarliefst drie Proteus dubbelvieren zullen de strijd aangaan in dat veld, namelijk de Potvissen, Voorbij en Dubbeltwee. Er starten twee mix dubbeltweetjes. Alexander en Charlotte zijn een bekende combi in dit veld en dit weekend zullen ook Merel en Hendrik-Jan samen starten in dit veld. De laatste ouderejaarsploeg die dit weekend zal starten is Team Kast en zij zullen in het D4+ veld starten.