20.4°C, 2Bft. Inloggen

Skiff gedoopt ter ere van Amber

Algemeen - 31 mei 2018 - 14:57 - Door Paula Lambregts

Gisteravond is de nieuwe zware skiff gedoopt ter ere van Amber die afgelopen 5 december is overleden.

Amber is begin dit jaar lid geworden en heeft snel haar plekje gevonden op Proteus bij haar ploegje Booty. Borrels meepakken, in je mooiste ploeg outfit naar ieder feestje, leren roeien in een C4+, de IRT zoals wij hem op z'n beste kennen. In al haar enthousiasme was ze ook moeilijk te missen op de vereniging. Helaas hebben we veel te vroeg afscheid van haar moeten nemen.

Het overlijden van Amber is een flinke klap geweest voor de vereniging, maar ook meteen een periode waar wij met trots op terug mogen kijken. Iedereen stond voor elkaar klaar en gaf de steun die nodig was. Als bestuur vonden wij het dan ook passend om ter ere van Amber deze skiff te dopen om zo deze periode af te sluiten en Amber voor altijd een plekje te geven op de vereniging.

Tijdens de doop heeft Booty verteld wat een mooie tijd zij samen met Amber hebben beleefd en hoe het overlijden van hun ploeggenootje naast een onwijs zware periode ook heeft gezorgd voor een hele hechte ploegband. De vader van Amber heeft gezien hoe groot de impact van het overlijden van zijn dochter op Proteus is geweest en hoopt dat met het dopen van deze boot Amber voort zal leven in de vereniging, en dat de boot geluk zal brengen en Proteus nog naar vele overwinningen zal varen.

Booty heeft voor de familie van Amber een boekje gemaakt om een beeld te geven van de tijd die Amber op Proteus heeft doorgebracht. Hiervan is een kopie aanwezig in het bestuurshok voor de mensen die dit graag zouden inzien.