14.6°C, 5Bft. Inloggen

Voorbeschouwing EDR

Competitieroeiverslag - 25 mei 2018 - 13:15 - Door Sylvie Wigmans

De Rottebokaal is nog maar net voorbij of de volgende competitiewedstrijd komt er alweer aan. De Grolsch Euros Drienerlo Regatta zal dit weekend voor de 12e keer georganiseerd worden. Vanuit Proteus zullen er 46 ploegen afreizen naar Enschede om zoveel mogelijk taarten binnen te halen!

Voor de eerstejaarsroeiers uit de stuurboord bokaal van de NOOC is de EDR de vierde wedstrijd. Zij zullen 1500m en 450m vlak na elkaar afleggen op het Twentekanaal, beide vanuit een doorstart. Maar niet alleen de eerstejaars ploegen zullen dit weekend verschijnen; er zullen ook genoeg andere Proteus roeiers aanwezig zijn die deze afstanden gaan afleggen! Zaterdagmiddag is er daarnaast weer de mogelijkheid om mee te doen aan een sprint van 450m.  

Zaterdag
Op zaterdagochtend zal het weekend om 9.30 van start gaan met de heren uit poule 1. Hierin verschijnen Compensatie, Rap’s, Schuimkop, Pingu en Velox Cito. Na de Rottebokaal staat Pingu nog steeds op de eerste plek in de bokaal. Het verschil met hun concurrenten van Gyas is echter heel klein, dus het gaat spannend worden dit weekend. Ook Velox Cito moet een goede race roeien om in de top 10 te blijven staan. Meteen na de heren zullen de dames uit poule 2 van start gaan. MBMB is het enige Proteus ploegje in dit veld en zij zullen ook hun top 10 plekje in de poule gaan proberen te behouden.
Om 11.10 gaan we verder met Blok 2, waarin de eerste gladde boten zullen verschijnen. Hierin zullen Wankel, Vrijmiboot en Badbeer roeien aan het begin van het blok in het H4+ (B) veld.
Blok 3 gaat om 12.50 van start. Natuurlijk zal hier aan de start verschijnen in het D4* veld. Op de Rottebokaal wonnen zij met ruime voorsprong, maar zullen zij die eerste plek ook dit weekend weer behalen? Onbepaald en Capabel zullen daarnaast in hetzelfde veld starten. Daarna is het de beurt aan de dames Top C4’en. Ellende moet op dit moment hun eerste plek in het klassement delen met de dames van Skadi. Als zij dit weekend een goede tijd neerzetten, kunnen ze die eerste plek weer voor zichzelf nemen.
Na een korte middagpauze zal om 14.30 blok 4 beginnen. Lange L zal dit blok openen in het H4+ (A) veld. Later in dit veld zullen ook nog Steen, Papier, Bier, BIER-4s-One starten. Daarna verschijnen de eerste skiffjes op het water. Merel en Anoeska zullen hierin proberen een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. Op de Willem-Alexander Baan twee weken geleden werden zij respectievelijk tweede en derde. Zit er een eerste plek in voor één van deze twee dames dit weekend? Na de skiffjes verschijnen er weer een paar C4+’en. Damesploegje Quattrow zal starten in het DOnervC4+ veld.
Om 16.00 is het tijd voor de eerste sprintwedstrijd. Team Kast zal deze afstand afleggen in het D4+ veld en VE-TWO in de D2x. Deze laatste ploeg ging na de Rottebokaal naar huis met de winst van de 500m sprint. Is dit voor herhaling vatbaar? Daarna zien we iets bijzonders gebeuren op het water: Pingu duikt samen met hun Turboot concurrenten de boot in. Er zullen drie ‘Beukboten’ verschijnen met zowel Proteus als Gyas roeiers. Welke boot gaat het hardst beunen en die winst pakken?
In Blok 6 zijn er ook weer een aantal Proteus ploegen die de 450m gaan afleggen. Als eerste een Proteus/Skadi combi in het H2x veld, gevolgd door de Potvissen en Voorbij in het D4* veld. Paula en Tom uit het bestuur zullen de zaterdag afsluiten met hun ‘Monsterlijk Lekkere’ combinatie in het MixC2+ veld.

Zondag
Zondag zal een iets rustigere dag worden voor Proteus. Blok 7 begint net als zaterdag om 9.30. Charlotte en Kimberley zullen als eerste Proteus ploeg deze dag verschijnen in het D2x veld. Daarna is het weer tijd voor de eerstejaars C4+’en. Tandtoe en en Das Boot zullen van start gaan in heren poule 2. Poule 1 is voor Das Boot nog niet uitgesloten, want als zij een goede tijd neerzetten dit weekend kunnen zij misschien een paar plekken stijgen in de bokaal.
In Blok 8 gaan we om 11.10 verder met enkel de dames. Turbulent zal als enige Proteus ploeg starten in het D4+ (A) veld.
Ook om 12.50 in Blok 9 zullen er niet veel donkerblauwe wedstrijdshirtjes op het water te zien zijn. Alleen M.A.K.R.E.E.L. zal starten in het HOnervC4+ veld achterin dit blok.
Het einde van het weekend komt in zicht met de laatste twee blokken. Om 14.30 zal Team Kast starten in het D4+ (B) veld. Daarna is het de beurt aan de dames uit poule 1. Vanuit Proteus verschijnen hier Hoezo?, Janita, VLOT en Booty. Tijdens de Rottebokaal kwamen deze laatste drie tot de A-finale. Hoezo? staat echter op dit moment het hoogst in de bokaal, namelijk op nummer 5. Zullen alle vier de ploegen na dit weekend in de top 10 eindigen?
Om 16.10 zal het laatste blok van start gaan. De heren skiffjes zullen hierin als eerste op het water verschijnen. Alexander, Jelle, Gilles en Niels zullen starten in het H1x veld. De skiffjes worden gevolgd door de ‘Dubbeltweezonder’ in, jawel, het Mix2x veld. Daarna is het de taak aan de Zware Top C4’en om het weekend af te sluiten. Donker heeft na de Rottebokaal wat goed te maken. Ze staan op dit moment nog net op een 10e plek. Hopelijk kunnen ze na dit weekend weer omhoog kruipen in het Klassement.

De weersvoorspelling van dit weekend zit in ieder geval alvast mee. Beide dagen wordt er rond de 30 graden verwacht! Zaterdagavond vindt daarnaast het EDR feest plaats op het universiteitsterrein van UTwente met als thema ‘Pompen of Verzuipen’. Wat gaat het worden voor onze ploegen dit weekend? We gaan het zien!