-1.1°C, 3Bft. Inloggen

Erik Beerthuizen voorgedragen als Lid van Verdienste

Algemeen - 11 mei 2018 - 13:00 - Door Eline Theuwissen

Vanochtend heeft het 71e bestuur Erik Beerthuizen verrast met de mededeling dat zij hem willen voordragen als Lid van Verdienste van de D.S.R. Proteus-Eretes.

Leden van Verdienste zijn leden van de D.S.R. Proteus-Eretes die zich op uitzonderlijke wijze voor de vereniging hebben ingezet en gelden als voorbeeld voor de vereniging.

Erik Beerthuizen
In 2006 is Erik lid geworden bij Proteus-Eretes en begon toen gelijk met wedstrijdroeien. Met zijn ploeg EJL’07 beleefde hij een succesvol eerstejaar. Ze wonnen het eerstejaars klassement, het sprintklassement en zijn nog altijd houder van het Proteusrecord voor eerstejaars lichte achten. Na dit jaar besloot Erik zijn wedstrijdroeicarrière voort te zetten en roeide nog drie jaar lang in middengroep licht.

Na vier jaar wedstrijdroeien waarin hij 7 blikken wist te behalen, besloot Erik om te stoppen met het wedstrijdroeien. Na zijn wedstrijdroeicarrière was Erik nog zeker niet klaar met Proteus en nam hij plaats in bestuur 64 als commissaris materieel. In zijn bestuursjaar heeft Erik enorm genoten van de vereniging en zich ontpopt tot de Matcieheld, die we nu nog steeds allemaal kennen. Ook het wedstrijdroeien heeft hij niet losgelaten, want hij heeft zich nog jarenlang ingezet als coach van verschillende wedstrijdploegen!

Een hoogtepunt van Erik zijn Matcie-tijd is toch wel het restaureren van de gele 2+, die in 2014 opnieuw gedoopt is als ‘het Genootschap’. Een paar weken na de doop lag deze al aan de start van de Wereldkampioenschappen in Amsterdam met de Amerikaanse ploeg aan boord, die de boot uitrustten met gloednieuwe carbon vleugelriggers.

Dit is niet het enige grote klusproject waar Erik een belangrijke rol in heeft gespeeld. Al vroeg in zijn Proteuscarrière ging Erik bij de VervoerCie en nog altijd rijdt hij vele ritten door binnen- en buitenland met onze boten. Nu het aantal wedstrijden en het aantal roeiers zo hard aan het toenemen is, ontstond bij de VervoerCie het plan om de oude botenwagen op te knappen, zodat deze weer in gebruik genomen kan worden. Dit is een klusproject dat Erik op zich genomen heeft en afgelopen weekend op de Damen heeft de tweede botenwagen zijn eerste echte rit gereden. 

Benoeming
Zijn uitzonderlijke inzet voor de vereniging maakt dat Erik thuishoort in het rijtje Leden van Verdienste. In het bijzonder zijn inzet voor de Matcie en de Vervoercie waar Erik naast jarenlange toewijding aan de commissie ook voor beide van grote betekenis is geweest door de grote projecten die hij naast de reguliere taken van de commissie heeft gedaan.