3.2°C, 6Bft. Inloggen

Wat is de IRIS?

Algemeen - 05 oktober 2017 - 19:51 - Door Iris Verouden

De IRIS houdt zich bezig met tijdwaarneming op wedstrijden en alles wat er om de administratie bij een wedstrijd komt kijken.

Al sinds de jaren tachtig is er een commissie op Proteus om de tijdwaarneming tijdens roeiwedstrijden te verzorgen.  Sinds een aantal jaar is de IRIS op roeiwedstrijden door het hele land te vinden. Van studenten wedstrijden zoals onze eigen WW en PEiL tot grote internationale wedstrijden als de Head of the River Amstel, maar ook kleine plaatselijke wedstrijden als de Abeelenrace. Ons doel is om de organisatie van een wedstrijd te ondersteunen met een steeds breder wordend pakket. Naast onze hoofdfocus, de tijdwaarneming van een wedstrijd, verzorgen wij o.a. ook live uitslagen om achtervolgingsraces spannender te maken voor toeschouwers. Naast het begeleiden van wedstrijden zijn wij ook telkens weer bezig met vernieuwing, zo zijn we nu bezig met een volledig nieuw systeem opzetten.

Als IRIS kom je bij verenigingen waar je anders nooit zomaar zou komen. Je kijkt mee achter de schermen bij verschillende soorten wedstrijden en ziet wat er zo allemaal bij komt kijken om een wedstrijd goed te laten verlopen. Ook is er de mogelijkheid om kennis en vaardigheden op te doen voor het werken in een groot informatica project. De IRIS is dus een veelzijdige commissie!