7.3°C, 3Bft. Inloggen

Terugblik OWee en ledenbekendmaking

Algemeen - 26 augustus 2016 - 00:00 - Door Anne Marije Bodde

Afgelopen week was een week vol activiteiten: 4 feestjes, 2 infomarkten, elke dag laten zien hoe gaaf roeien is en heel veel cocktailemmers. Het was een ontzettend mooie week, benieuwd hoe deze was op Proteus? Lees het verslag van de week inclusief een aantal foto's van elke dag. En natuurlijk ook hoeveel leden we deze OWee hebben binnengehaald inclusief een paar statistieken!

Maandag
De dag begon zoals elk jaar met de Infomarkt op de grote markt. Ondanks dat het een beetje regende stond de stand non-stop vol met eerstejaars die vragen hadden. Er was een rij voor het inschrijven en de eerstejaars konden laten zien of ze ergometer skills hadden op een 100 meter sprint. De Silent Disco bleek wederom een van de meest succesvolle maandagavondfeesten in het OWee programma. Dit jaar waren er 700 koptelefoons gehuurd die al snel allemaal uitgedeeld waren.  Iedereen ging los op de drie verschillende kanalen en de mooiste lichtshow van Delft.  


Dinsdag

Tijdens de verenigingendag werd er geroeid door eerstejaars en werden er mooie verhalen verteld tijdens de rondleidingen. Het zonnige weer werkte hier natuurlijk ontzettend aan mee, om even af te koelen werd er in het water gezwommen. Het Sportfeest, dat vorig jaar geïntroduceerd werd, was een groot succes! Het bier, de cocktailemmers en de broodjes döner vlogen over de toonbank. Voor het gebouw waren alle kraampjes van alle sportverenigingen en op het vlot speelden bandjes en later op de avond was er een dj.


Woensdag
De Sportmarkt  op Sport en Cultuur was ook dit jaar druk bezocht. Met de stand in de schaduw liep het storm en schreven heel veel mensen zich in. Terwijl de sportmarkt bezig was, waren de jeugdroeiers op Proteus om een kijkje te nemen en samen met onze wedstrijdroeiers te roeien. Daarna gingen de eerstejaars door naar de Biercantus en werd Proteus klaargemaakt voor de RioParty. Er was een echt Holland Jupiler House waar Ellen alle vragen over de Olympische Spelen beantwoorde van nieuwsgierige eerstejaars en leden. Het feestje was wat rustiger en iedereen was lekker buiten aan het chillen en borrelen.


Donderdag

Donderdag stond er nog een brakke brunch op het programma en vond de laatste loting van de OWee plaatst. Er kwamen veel blije mensen langs om hun inschrijving te bevestigen maar ook veel verdrietige die helaas niet waren ingeloot. En dat brengt ons natuurlijk bij het aantal inschrijvingen: 417! Helaas past dat niet in een jaarlaag en zijn er 250 mensen gelukkig gemaakt met een plekje op onze vereniging. De man-vrouwverhouding is 40% vrouwen en 60% mannen. Hiervan zijn 7 mannen boven de 2 meter, 22 boven de 1,95 meter en 15 vrouwen boven de 1,80 meter. We wensen onze nieuwe potentiele leden heel veel plezier de komende weken en willen alle leden bedanken voor hun inzet de afgelopen dagen! Het was een bijzondere week waar de PEIK hard aan heeft gewerkt maar uiteindelijk hebben wij er met zijn allen voor gezorgd dat we 417 inschrijvingen hebben binnengehaald!