7.4°C, 6Bft. Inloggen

Chantal wint zilver op de Olympische Spelen!

Olympische Spelen - 11 augustus 2016 - 15:40 - Door Ingmar Klappe

Na een ontzettend spannende race gaat erelid Chantal Achterberg met een zilveren medaille terug naar Nederland!

Zilver voor de W4x! Wat een geweldige race hebben wij mogen kijken op de barzolder. Na lang op de derde plek te hebben gelegen pakt Chantal op de eindsprint toch nog de zilveren plak! Gefeliciteerd!! Een historische prestatie voor Nederland en Proteus-Eretes! Chantal Achterberg is de eerste Proteer die twee Olympische medailles op haar naam heeft gezet! Wij zijn als vereniging enorm trots op deze prestatie!

Officieel persbericht

Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn de eerste roeimedailles uitgereikt. Dit was niet zonder resultaat voor Delft en haar roeivereniging Proteus-Eretes. Een zilveren medaille werd door de Vrouwendubbelvier met daarin Chantal Achterberg veroverd. Een prestatie waar we als vereniging ontzettend trots op zijn. 

Chantal Achterberg, alumna bij de TU Delft, is lid bij Proteus-Eretes en heeft bij de Olympische Spelen in Londen een bronzen medaille veroverd in de Vrouwenacht. Daarna is ze overgestapt naar de Vrouwendubbelvier. Na een matige voorwedstrijd werden ze overtuigend eerste in de herkansing, zodat ze alsnog de finale mochten varen. Met succes! De Nederlandse vrouwen voeren met een degelijke race en een geweldige eindsprint naar een zilveren medaille. 

De Delftse vereniging is bijzonder trots dat maar liefst drie van haar leden de Olympische Spelen mogen starten. Daarnaast staan er nog twee leden paraat om in te vallen als reserve. Andere medaille kandidaten van Proteus-Eretes zijn Peter Wiersum, stuur van de Hollandacht, en Ellen Hogerwerf, roeier van de Vrouwenacht. Beiden varen zaterdag de finale. 

Op de sociëteit van Proteus-Eretes werd met groot enthousiasme live meegekeken hoe de zilveren medaille gewonnen werd.