7.9°C, 6Bft. Inloggen

Intrainingstest

Algemeen - 16 januari 2017 - 17:53 - Door Wessel de Zeeuw

Afgelopen zaterdag was het zo ver. De intrainingstest stond voor de deur. Deze test markeert voor Proteus-Eretes het begin van het nieuwe roeiseizoen!

Zoals traditie beoogt begon de Intraining met de beruchte intrainingstest. Deze test over 5 kilometer is het eerste meetmoment na de kersttest. Hoewel een aantal boten door de kerstvakantie en het slechte weer van de afgelopen weken maar een paar keer samen hadden geroeid na de kersttest moest toch iedereen hard aan de bak. Met een sterke zijwind van bijna 8 BFT zwoegden alle boten om in een optimale lijn langs de Schie te varen. Velen kozen de vaarroute van de wal, aangezien de wind daar significant minder hard waaide. Dit zorge voor een waar spektal met clashes en (bijna) kusjes van de dukdalven bij de Kandelaar.

's Middags was het tijd voor het achten blok. Net zoals op de Kersttest is dit een inlopend veld, waardoor het voor toeschouwers en roeiers waanzinnig is om te aanschouwen. De langzaamste boot start als eerste en de snelste boot start als laatste. Het doel? Zo veel mogelijk ploegen pakken zonder de boot stuk te roeien.

Na de inspanningen van de dag konden de wedstrijdroeiers en coaches even bijkomen van al het spektakel. De verschillende secties gingen heerlijk Wokken, Spare-Ribs eten of een driegangen diner nuttigen bij café de V. Hierna presenteerde de nieuwe wedstrijdroeiers zich aan de sectie die soms lastige vragen te verduren kregen van de ouderejaars wedstrijdroeiers.

Hierna werd het tijd voor de secties om zich klaar te maken voor het Intrainingsfeest. Hét feest waar deze roeiers, in bijzijn van de gehele vereniging, zich nog één keer kunnen laten gaan. Bij de geheime inauguratie tot wedstrijdroeier, proefde ze het bloed, zweet en tranen wat hoort bij het wedstrijdleven. Met een handtekening bezegelde zij hun belofte om hard te gaan strijden voor zichzelf, hun ploeg en D.S.R. Proteus-Eretes. De avond werd traditioneel afgesloten met erwtensoep op de Markt!

We willen alle wedstrijdroeiers, stuurtjes en coaches heel veel plezier en succes wensen voor het aankomende seizoen!

Met Hemelschblauwe groet,

Bestuur 70